Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Kontakt Mediapartners

Ammerstol baalt van KNVB: ‘Schiet mij maar lek’

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Zaterdagvierdeklasser Ammerstol, dat als hekkensluiter pas twee punten behaalde, heeft naast een negatief doelsaldo (-84) nu ook een negatief puntensaldo (-1). 

Afgelopen dinsdag konden de Ammerstollenaren voor de midweekse competitieronde tegen Moordrecht door blessures en afzeggingen geen compleet elftal samenstellen. 

“Voor het eerst in ons 90-jarig bestaan hebben we aan de KNVB gevraagd om een wedstrijd uit te stellen,” vertelt de verontwaardigde Ammerstol-secretaris Erwin den Hartog. “Het zeer bereidwillige Moordrecht had er geen probleem mee dat het duel op dinsdag 17 mei gespeeld zou worden. De KNVB ging daarmee niet akkoord. We staan beide laag geklasseerd en kunnen de stand op de ranglijst en in de derde periode niet beïnvloeden.”

Ammerstol is al gedegradeerd naar een nieuw te vormen vijfde klasse. Den Hartog: “De bond zadelt ons nu op met een boete van 150 euro en een puntenaftrek van drie. Of we de competitie nu afsluiten met 2 punten of -1 maakt niet uit. Ik vind het ergerlijker dat de KNVB de wedstrijd opnieuw heeft vastgesteld op 17 mei, de datum die wij met Moordrecht al overeengekomen waren... Het mag dus niet als we het aanvragen, maar alleen als de bond het oplegt. Nou, schiet mij maar lek.”

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten