Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Yael van Heemst weer op hoogste trede erepodium

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Yael van Heemst is erin geslaagd om weer een European Cup Judo voor junioren op haar naam te schrijven. 

Ditmaal vond het prestigieuze internationale toernooi voor judoka’s tot 21 jaar plaats in Nanterre, een voorstad van Parijs.

Na een vrijloting in de eerste ronde moest Yael het in de kwartfinale opnemen tegen de Duitse Mathilda Niemeyer. Al na vijftien seconden scoorde de Krimpense een wazari met een schouderworp en binnen de minuut besliste zij de partij met een linker overname.

Thuispubliek
Hiermee was de halve finale bereikt tegen Lyse Versmisse uit Frankrijk, die fanatiek werd ondersteund door het thuispubliek. Yael had aanvankelijk moeite om haar pakking goed te krijgen, maar na 2,5 minuut slaagde zij erin om de Française met een schouderworp vol op haar rug te gooien.

Nederlandse finale
De finale tegen Lieke Derks was een Nederlandse aangelegenheid. Beide judoka’s kennen elkaar goed van hun dagelijkse trainingen op Papendal en zullen elkaar daarom niet snel verrassen.

Na anderhalve minuut wist Yael de eindstrijd te beslissen door middel van een offerworp, waarmee het kampioenschap binnen was.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten