• Rick en Isa Looren de Jong: samen in Ammerstol 1.
• Rick en Isa Looren de Jong: samen in Ammerstol 1. Foto: Jan Timmer

Broer en zus spelen samen in Ammerstol 1

Sport 2.298 keer gelezen

AMMERSTOL • Rick en Isa Looren de Jong zijn niet alleen broer en zus, ze voetballen ook samen in ASV 1.

Uniek? Je zou het wel zeggen. Zelf kent Rick Looren de Jong geen enkele andere voetballer die samen met zijn zus in een eerste seniorenelftal uitkomt. “Dat is dus best bijzonder”, glimlacht de 19-jarige middenvelder van vierdeklasser ASV Ammerstol. “Vind ik ook”, beaamt zijn 16-jarige zus.

De ‘familiaire primeur’ vond al eerder dit seizoen plaats. Isa Looren de Jong, die normaal gesproken uitkomt voor Ammerstol JO-17, werd gevraagd of ze met het eerste elftal mee wilde naar de competitiewedstrijd in en tegen Gouderak. “Ik begon op de bank, maar werd ergens in de tweede helft ingebracht,” vertelt de voetballende Havo-5 scholiere. “Spannend? Dat viel op zich wel mee. Ik train al een tijdje mee met de mannenselectie, dus echt ‘eng’ was het niet in te vallen. Eenmaal op het veld ging het vanzelf. Het liep best aardig.”

Basisdebuut
Vorige week zaterdag beleefde Isa Looren de Jong haar basisdebuut in het duel met SPV’81. Als centrale verdediger maakte ze negentig minuten vol en behoorde ze tot de betere spelers van het elftal van haar vader/trainer Rieny Looren de Jong.

“Ze deed het hartstikke goed”, toont broer Rick zich trots op zijn ‘zussie’. “Isa speelt slim. Ze is fysiek niet supersterk, maar compenseert dat door zich goed op te stellen en regelmatig voor haar tegenstander te komen.” 

Isa Looren hoort de lovende woorden met plezier aan. “Ik heb er zelf ook een goed gevoel aan overgehouden. Die vleugelspits van SPV is er geen enkele keer bij me langsgekomen.”

Degraderen
Normaal gesproken speelt Isa Looren de Jong in het JO-17 elftal van Ammerstol. “Dat blijft voorlopig  ook mijn voorkeursteam,” zegt ze. “Maar ik vind het ook heel leuk om in Ammerstol 1 te voetballen.”

Haar broer Rick -eerstejaars HBO-student Automotive-  maakt alweer een jaar of drie deel uit van de selectie. “Ik ben net als mijn zus opgegroeid bij de club,” vertelt hij. “Nee, we winnen niet veel en zullen dit seizoen naar de vijfde klasse degraderen. Is ook niet erg. We hebben een jonge spelersgroep, die alleen maar kan groeien. Een klasse lager kunnen we waarschijnlijk eens wat potjes winnen. Dat is ook wel eens leuk. Dit seizoen speelden we tot nog toe één keer gelijk. Maar we laten de stemming er niet door verpesten. Na afloop zitten we gezellig bij elkaar en hebben we het er niet meer over. En mijn zus? Die schuift gezellig aan. Ik ben er trots op dat ik samen met haar in één team speel.”

Jan Timmer

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden