Lekkerkerk-Hardinxveld bij 3-3 gestaakt na rode kaart voor Lekkerkerk en nog te nemen penalty voor Hardinxveld

Sportt 1.589 keer gelezen

LEKKERKERK • Lekkerkerk-Hardinxveld haalde dinsdagavond het einde niet. Het inhaalduel in 3C werd 35 minuten voor tijd gestaakt bij de stand 3-3. Wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld begint Hardinxveld met een strafschop tegen tien Lekkerkerkers.

Het in degradatiezorgen verkerende Lekkerkerk begon het duel met de kampioenskandidaat uit Hardinxveld verrassend sterk en nam na ruim een kwartier via Stan Burggraaf de leiding. Na de gelijkmaker van de gasten was het Bart Sterrenburg die de thuisploeg wederom op voorsprong zette (2-1). Daarna bepaalde een ‘wereldgoal’ van middenvelder Erwin de Groot de ruststand op 3-1.

Hands?
Na de pauze kwam Hardinxveld terug tot 3-3, waarbij aan de derde treffer ‘dubbel hands’ van één van de aanvallers vooraf zou zijn gegaan, zo hadden veel Lekkerkerkers gezien.

Wanordelijkheden
Het gevoel van onrecht werd nog erger toen de gasten in de 65e minuut een volgens Lekkerkerk discutabele strafschop kregen toegewezen. Onder meer Jeffrey Altheer, aanvaller van de thuisclub, betwistte de juistheid van de scheidsrechterlijke beslissing en kreeg een gele kaart, Toen hij daarna nog een opmerking plaatste ontving hij een tweede gele prent en kon hij dus inrukken. De scheidsrechter meende en passant de wedstrijd te moeten staken wegens ‘wanordelijkheden’.

Beide elftallen wilden verder spelen, maar de arbiter van dienst toonde zich onvermurwbaar.

Wanneer Lekkerkerk-Hardinxveld wordt uitgespeeld vindt de ‘aftrap’ vanaf elf meter plaats. Bij winst neemt Hardinxveld de koppositie over van De Alblas, dat dinsdagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen SV Meerkerk.