• Hoogspringster Fleur Rietveld veroverde een gouden plak op het NK.
• Hoogspringster Fleur Rietveld veroverde een gouden plak op het NK. Foto: wijntjesfotografie.nl

Hoogspringster Fleur Rietveld verrast met nationale titel

Sport 1.747 keer gelezen

HAASTRECHT • Fleur Rietveld veroverde in Apeldoorn, tijdens het NK Indoor voor C-junioren, verrassend goud op het onderdeel hoogspringen. De 14-jarige Haastrechtse scholiere verbeterde met haar winnende sprong van 1.65 meter haar persoonlijk record met maar liefst 14 centimeter.

Haar familie keek op de tribune van het overdekte Omnisport nagelbijtend toe, toen hun (klein)dochter aanzette voor haar laatste finalesprong. Uit het veld van 16 deelneemsters moest Fleur Rietveld in de finale afrekenen met drie concurrenten, die net als zij de hoogte van 1.60 meter haalden. 

“Ik was elke keer als laatste aan de beurt,” blikt de bescheiden mavoscholiere terug. “De andere drie slaagden in hun pogingen er niet in de hoogte van 1.65 meter te halen. Ik wist dus wat me te doen stond. Voordeel was dat ik goed in de wedstrijd zat. Na elke eerdere geslaagde poging -op de hoogtes 1.50, 1.55 en 1.60 meter- sprongen mijn ouders, oma’s en opa’s en zusje juichend op. Van mijn trainer kreeg ik elke keer nog een technische tip. Ik moest in mijn laatste poging een hardere aanloop nemen en mijn armen sneller in de hoogte gooien. Ik deed dat en toucheerde nog wel de lat, maar die bleef gelukkig liggen.”

“Dat waren enkele angstige seconden voor ons,” vult haar moeder Esther aan. “De lat trilde flink. Toch begonnen we voorzichtig vast te juichen, daarna natuurlijk heel uitbundig. Dit kampioenschap is een ultieme beloning voor Fleur, want ze traint er keihard voor.”

De Atletiekunie had meerkamptopper Nadine Broersen gestrikt om de prijzen uit te reiken.

Fleur Rietveld begon in 2015 als pupil bij het Schoonhovense Avantri, waar zij kennis maakte met alle onderdelen van de atletieksport. Drie jaar geleden verkaste zij naar PAC Rotterdam, waar zij zich onder leiding van gespecialiseerde trainers verder ontwikkelde. “Ik ging vier keer per week trainen,” vervolgt Fleur, die sport en studie goed kan combineren. “Naast het hoogspringen leg ik me ook toe op het sprinten, en dan met name de 200 en 400 meter. Femke Bol is een idool van mij. Ik hoop net als zij nationale titels te winnen en me te plaatsen voor EK’s.”

Het eerstkomende grote evenement voor Fleur, die in coronatijd in de omvangrijke achtertuin van haar ouderlijk huis stug doortrainde, zijn de C-spelen in Amsterdam. Tot die tijd brengen haar ouders - soms afgewisseld door de oma’s en opa’s - haar naar Rotterdam voor haar trainingen. “Het is soms een heel gepuzzel, maar we doen het graag,” besluit haar moeder.

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden