Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Hein Otterspeer laat zijn tranen de vrije loop als hij ziet dat zijn 3e plaats op de 1000 meter goed is voor een startbewijs op de Olympische Spelen in Beijing.
Hein Otterspeer laat zijn tranen de vrije loop als hij ziet dat zijn 3e plaats op de 1000 meter goed is voor een startbewijs op de Olympische Spelen in Beijing. (Foto: Stephan Tellier)

Hein Otterspeer naar Olympische Spelen: ‘Jongensdroom voor oude man’

  •   keer gelezen   Sport

HEERENVEEN/OUDERKERK A/D IJSSEL • Hein Otterspeer slaagde er niet in zich te plaatsen voor de vorige twee edities van de Olympische Spelen, maar op 33-jarige leeftijd is het alsnog raak. De Ouderkerkse sprinter mag in Peking de 1000 meter rijden.

De 1000 meter was op voorhand de spannendste afstand van het Olympisch kwalificatietoernooi in Thialf. En die verwachting kwam woensdagavond volledig uit.

Schlemiel
Thomas Krol zette in 1:07.24 de snelste tijd neer. Kai Verbij werd tweede (1:07.48) en ook de 1:07.52 van Hein Otterspeer was voldoende voor plaatsing. Zijn ploeggenoot Kjeld Nuis, vierde in 1:07.64, werd de schlemiel. Otterspeer klopte zijn ploeggenoot, regerend Olympisch kampioen, in een rechtstreeks duel.

Supermooi
“Bizar”, stamelde Hein Otterspeer voor de camera’s van de NOS. “Supermooi, echt supermooi. Een jongensdroom die uitkomt voor een oude man.”

Otterspeer hield vooraf zijn hart vast vanwege een rugblessure. “Ik heb afgelopen week alleen maar op de massagetafel gelegen en zat vol met pijnstillers.” Niettemin kwam hij tot een volle eerste ronde van 24.5, een toptijd.

Medaillekans
De Ouderkerker gaat niet voor een bijrol naar Peking. “Ik heb een medaillekans, daar ben ik me van bewust.”

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten