Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Team Koguryo behaalt vier medailles op EK

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DE LEK • De vechtsporters van Team Koguryo kwamen afgelopen week in actie tijdens de Europese Kampioenschappen ITF Taekwon-do voor junioren en senioren in het Spaanse La Nucia. 


Er waren ondanks de coronamaatregelen toch nog 575 deelnemers uit 29 landen aanwezig. Namens Nederland waren er 19 junioren en senioren afgevaardigd. 

Vanuit Koguryo (Krimpen aan de Lek) hadden vier deelnemers hun voorbereiding gedaan. Onder leiding van clubcoach Chiel Rombout werden even zoveel medailles behaald. 

Grand Champion
Junior Martina Sliva, die ook bij Oh Do Kwan Cappelle traint, kwam uit in de klasse -50 kg dames sparring en haalde het tot de finale. Hier dolf ze het onderspit tegen een Sloveense. Ook behaalde zij nog een bijzondere gouden medaille met tul. Hierdoor ging ze er met de allround titel Grand Champion vandoor.

Dirk Netten kwam uit in de klasse sparring senioren heren -56 kilo. Hij verloor nipt de eerste ronde tegen een Zweedse opponent. Ook Lisanne Behonek -senior dames- verloor haar eerste partij (in de klasse tul 4e dan). Het sparren ging haar beter af, met als resultaat een bronzen medaille. 

Goud
Sam Delrock kwam uit in de klasse senioren dames -56 kg. Zij moest in de finale tegen een Italiaanse. De vechtsportster liet met fraai taekwon-do zien het Europees kampioenschap te verdienen. Het leverde haar goud op.

Chris van de Veerdonk had door zijn stage op Malta een moeilijke voorbereiding gehad. Hij verloor zijn eerste partij in de klasse sparring senioren heren -70 kg. 

Verder voor Nederland behaalden Bo Rook (Delft) in de categorie senioren dames tul 3e dan goud; tweemaal brons was er voor Myrthe v/d Veer (Utrecht). Cody Oranje (Delft) won brons bij het onderdeel tul 3e dan en Tessa Schoots (Zwolle) behaalde zilver bij de senioren dames 1e dan tul. 

Chiel Rombout: “Een uitzonderlijke prestatie voor Nederland, dat in de totaaluitslag op de zevende plaats eindigde.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten