Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Nicky Bentzon: &#39;Van voetbal krijg ik nooit genoeg&#39;.</p>

• Nicky Bentzon: 'Van voetbal krijg ik nooit genoeg'.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Nicky Bentzon (vv Gouderak): jong en toch al ervaren

  •   keer gelezen   Sport

GOUDERAK • Voor Nicky Bentzon, de 17-jarige spits van zaterdagvierdeklasser vv Gouderak, zou wel eens een mooie toekomst kunnen gloren.


Op zijn veertiende maakte Nicky al zijn debuut in het eerste elftal van voetbalvereniging Gouderak. Nu, drie jaar later, heeft hij er al aardig wat vlieguren op zitten in het elftal van trainer Wynoud Slegtenhorst.

“Ik pendel een beetje tussen JO19 en het eerste team”, vertelt Nicky Bentzon (17). “In welk elftal ik speel hangt onder andere af van het wedstrijdprogramma. Als bijvoorbeeld JO19 om 10.45 uur thuis speelt, kan ik in beide wedstrijden meedoen. In dat geval voetbal ik in totaal zo’n anderhalve wedstrijd op zaterdag. Trainen doe ik gemiddeld drie keer per week. Soms vier keer, als dat lukt met school. Ik vind het heerlijk zo, want van voetbal krijg ik nooit genoeg. Bovendien zorgt het vele trainen ervoor dat ik mezelf steeds kan verbeteren. En wat de elftallen betreft: ik heb het in zowel JO19 als het eerste team prima naar mijn zin.”

Erin kleunen
De verschillen tussen junioren- en seniorenvoetbal zijn wel groot, weet Nicky Bentzon uit ervaring. “Bij de jeugd is het allemaal wat ‘vrijer’ en lichtvoetiger. In Gouderak 1 komt er meer tactiek om de hoek kijken en tref je vaak tegenstanders die er flink in kleunen. In het begin had ik daar wel wat moeite mee, maar inmiddels ben ik het gewend. Ik weet wat me te wachten staat, hè.”
Nicky is een speler die regelmatig scoort. “Ik ben van jongs af aan spits”, vertelt hij. “Maar je kunt me ook als linksbuiten laten voetballen. Vind ik ook leuk, want dar heb je wat meer ruimte.”

Zijn talent bleef de voorbije jaren niet onopgemerkt. Zo kwamen FC Dordrecht en NAC al eens bij Gouderak kijken om Bentzon in actie te zien. Grote drang om Gouderak in te ruilen voor een andere club heeft de horecastudent niet. “Wanneer een betaald voetbalclub me wil hebben, dan ga ik daar natuurlijk wel serieus over nadenken”, glimlacht hij. “Maar in alle andere gevallen blijf ik het liefst bij vv Gouderak. Het is vertrouwd en eigen hier aan de Kattendijk. Ik ken iedereen en ben hier al sinds mijn pupillentijd kind aan huis. Als je het goed beschouwt zijn alle mensen hier mijn vrienden. Van mijn medespelers tot aan de mensen achter de bar. Dat ga ik echt niet zomaar inleveren voor een avontuur buiten Gouderak. Ik denk ook dat de club best een mooie sportieve toekomst heeft. Er loopt bij JO19 talent zat rond.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten