• Dilettant-Schoonhoven.
• Dilettant-Schoonhoven. Foto: Wijntjes Fotografie

Voetbaloverzicht: Dilettant verslaat Schoonhoven; DCV blijft maar winnen

Sport 903 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Altijd lekker als je Remco Mulders in je elftal hebt. De prille dertiger werd zaterdag weer eens bejubeld door zijn Dilettant-ploeggenoten nadat hij de enige treffer had weten te produceren tegen streekgenoot Schoonhoven: 1-0.

“De punten zijn binnen”, glimlachte Dilettant-trainer Edward Knook na afloop van de regioderby. “We hadden ons goed voorbereid op dit duel en Schoonhoven een paar keer bekeken. Toch waren we in het eerste kwartier nog wat zoekende naar de juiste manier om deze tegenstander te bestrijden. Daarna kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker onze kant op en kregen we de betere kansen.

Na een aantal mogelijkheden onbenut te hebben gelaten sloeg Dilettant zeven minuten voor tijd toe via Mulders. “Een verdiende overwinning”, aldus Knook.

DCV
Het kan maar niet op voor DCV. De Krimpenaren konden zaterdag weer drie punten bijschrijven. Ditmaal werd buitenshuis met 0-1 afgerekend met Deltasport. De vijfde overwinning voor het nog zonder puntverlies zijnde DCV kwam zeker niet gemakkelijk tot stand. Deltasport bood fel verzet en vond het geen enkel probleem om vliegende tackles en aanverwante charges in te zetten. De scheidsrechter had er evenmin moeite mee. DCV behield in het strijdgewoel zijn kalmte en werd daar in de tweede helft voor beloond door, wie anders, clubtopscorer Jonathan Linger.

Spirit
Waar DCV zijn koppositie verstevigde, liet Spirit na om zich dieper in de subtop te spelen. Uit bij SVS kwamen de Ouderkerkers niet verder dan 0-0. “Het was voetballend niet best”, vond trainer Richard van Cappellen. “Desondanks kregen we best wel wat mogelijkheden om de winst naar ons toe te trekken.” De eerste uit een bescheiden serie scoringskansen deed zich al na tien seconden in de eerste helft voor. Tjerk de Kogel sprintte met de bal aan zijn voet op de Schollevaarse doelman af, maar verzuimde raak te prikken. Ook het stugge SVS, dat komende zaterdag afreist naar Krimpen om daar tegen DCV te spelen, had kunnen scoren. Omdat ook de blauw-witten het vizier niet op scherp hadden staan, bleef het 0-0.

Lekkerkerk
Een slap spelend Lekkerkerk liet zich zaterdag met 6-0 aftroeven in en tegen Hardinxveld. “We speelden heel matig, er was weinig beleving”, toonde trainer René Noort zich kritisch op zijn ploeg. “Echt jammer na de goede prestaties in onze laatste twee duels hiervoor.” Al binnen één minuut keken de Lekkanters tegen een 1-0 achterstand aan tegen de kampioenskandidaat. Bij rust was de nadelige marge al opgelopen tot drie treffers. Na de pauze kwamen er daar nog drie bij.

FC Perkouw
FC Perkouw was vast van plan om collega-laagvlieger Dubbeldam op een nederlaag te trakteren, maar het tegenovergestelde gebeurde. De gasten gingen er met een 1-2 overwinning vandoor. “Dat is een zware tegenvaller voor ons”, toonde Perkouw-trainer Marc van der Zee zich allesbehalve gelukkig met de uitslag. De basis voor het verlies werd in de eerste helft gelegd. Perkouw bakte er in die fase niet al te veel van en Dubbeldam speelde zich naar een 0-2 voorsprong. Na wat omzettingen in de rust presteerde de thuisploeg iets beter en kwam het via Ruben de Vries nog op 1-2. Kansen op meer waren niet besteed aan de Perkouwers. “Ik ben teleurgesteld”, aldus Van der Zee. “Deze nederlaag gaat gevolgen krijgen. Enkele jongens verdienen een kans om zich in de kijker te spelen.”

Haastrecht
Haastrecht won vrij eenvoudig met 5-1 van WDS uit Driebruggen. De thuisploeg begon sterk en stond na tien minuten spelen al met 2-0 voor via twee goals van Thijmen Raateland, die op schot was. Met goed spel werd WDS van het kastje naar de muur gestuurd. Aardig wat kansen werden echter niet benut. Alleen Stephan Bakker liet het net bollen. In de tweede helft zakte het spel van Haastrecht in, maar ondanks dat creëerde het elftal van Marco Versloot genoeg kansen om in de dubbele cijfers te eindigen. Raateland scoorde nog twee keer en in de laatste minuut redde WDS de eer. Versloot: “We zijn klaar voor de derby tegen Stolwijk van aankomende zaterdag.”

Stolwijk
Stolwijk verloor in een uitduel tegen het puntloze Moerkapelle met 2-1. In een slappe eerste helft van de kant van Stolwijk nam de thuisclub een 2-0 voorsprong. In de rust deed Stolwijk-trainer Robin van der Hulst wat omzettingen en leek het lek boven water toen Timo Verburg raak kopte. “We moeten tegen elke tegenstander volledige inzet tonen voor een goed resultaat, want anders gaat het mis,” baalde Van der Hulst na afloop. “Die inzet toonden we niet. We kregen slechts enkele kleine kansen op de gelijkmaker. Ik hoop dat dit een les is voor de derby tegen Haastrecht.”

Bergambacht
Bergambacht won in Gouda met 2-3 van koploper GSV en deelt nu met Haastrecht de koppositie. De gasten startten sterk en stonden na twintig minuten spelen met 0-2 voor dankzij goals van Pieter Meijer en Luuk Botter. Daarna gaf Bergambacht teveel ruimte weg aan de ervaren thuisploeg, die de aansluitingstreffer scoorde. In de tweede helft bracht Meijer de marge weer op twee. De blauw-zwarten verzuimden vervolgens de wedstrijd op slot te gooien. Daar waren genoeg kansen voor. “GSV kwam nog terug tot 2-3,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot, “maar onze zege kwam niet meer in gevaar.” In de slotfase speelde Bergambacht met tien man, omdat Pieter Meijer twee keer geel kreeg.

Ammerstol
Ammerstol verloor op sportpark de Snackert met 2-4 van Floreant uit Boskoop. De thuisclub, die dit keer twee ‘veteranen’ opstelde, kwam snel op achterstand. Frank de Bruyn (37) bleek het scoren nog niet te zijn verkeerd en kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Goede kansen om eens met een voorsprong aan de thee te gaan bleven onbenut. Floreant dat beter met zijn kansen omging, liep in de tweede helft uit naar 1-3. Oudgediende Peter Teeuwen zorgde voor de aansluitingstreffer. In de jacht op een punt kregen de gasten zoveel ruimte, dat een vierde Boskoopse treffer niet uitbleef.

Gouderak
Na een paar dikke nederlagen smaakte Gouderak zaterdag het genoegen om in ieder geval weer eens een puntje te pakken. Thuis tegen SPV’81 werd het 3-3. Nicky Bentzon en Bob Oldenheuuvel (2x) verzorgden de Gouderakse productie. In de eerste helft waren de gasten de baas aan de Kattendijk. De 0-2 tussenstand onderstreepte dat. Na rust kwam Gouderak sterk terug en kreeg het zelfs nog kansen om het duel in zijn voordeel te beslissen.

Cabauw
Cabauw verloor met 1-3 van Hazerswoudse Boys, dat door deze driepunter de Cabauwenaren, die nu zesde staan, op de ranglijst passeert. Na een gelijkopgaande, doelpuntloze eerste helft, waarin de gasten uit Hazerswoude-Dorp inzakten en wachtten op een Cabauwse fout, kwam de thuisclub in de tweede helft op achterstand. Cabauw ging meer risico nemen en zag de counterende tegenstander de marge vergroten. Nik Jongbloed bracht de spanning terug met zijn 97ste clubtreffer, waarna Cabauw tevergeefs op jacht ging naar de gelijkmaker.