Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Dave Berendsen op zijn favoriete plek: aan het bad.</p>

Dave Berendsen op zijn favoriete plek: aan het bad.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

De Lansingh wil zwemplezier overbrengen op de jeugd

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Zwemmen in het algemeen en waterpolo in het bijzonder: Dave Berendsen zou het liefst van de daken schreeuwen hoe leuk het is om (jeugd)lid te zijn van zijn club De Lansingh.


Berendsen kan het weten, want hij is sinds zijn negende lid van de Krimpense zwem- en waterpolovereniging en alweer een tijdje actief als trainer bij het Safari-zwemmen en het pupillen-waterpolo. Daarnaast maakt hij deel uit van het derde seniorenteam van De Lansingh. 

“We investeren flink in de jeugd”, vertelt Berendsen (24). “Gelukkig met succes. Onze Safari-groep is goed gevuld met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. We brengen ze op een leuke en speelse manier in aanraking met de verschillende takken van de zwemsport. Daarbij moet je denken aan oefeningen die de conditie verbeteren, waterpolo- en zwemtechnieken en onderdelen met de bal. Voor de begeleiding werken we met een groep van vijf trainers, van wie ik er één ben. Doordat we rouleren is het prima te combineren met mijn werk. Het allerbelangrijkste aan deze trainingen is het plezier dat je de kids wilt meegeven. Daarnaast ontdekken ze al doende waar hun voorkeur naar uitgaat. Daar nemen we alle tijd voor. De één komt terecht in het recreatieve zwemmen, een ander kiest voor wedstrijdzwemmen of waterpolo.”

Een aantal jonge waterpoloërs speelt inmiddels wedstrijden, vervolgt Dave Berendsen: “Dat doen ze in een combinatieteam uit Rotterdam. Loopt prima zo, alleen streven we er als De Lansingh wel naar om komend seizoen zelf een pupillenteam in te schrijven. Om die reden is het belangrijk dat kinderen en ouders weten dat ze in Krimpen aan den IJssel perfect terecht kunnen voor een mooie sport. Dat er zo’n prachtclub is weten veel mensen niet. Vaak gebeurt het dat ouders, zodra hun kind het zwemdiploma B op zak hebben, kiezen voor een grotere sport als voetbal. Ze beseffen vaak niet eens dat De Lansingh bestaat! Daar willen we verandering in brengen. Een verhaal in de krant kan werken, het organiseren van een schooltoernooi ook. Dat laatste willen we weer serieus ter hand gaan nemen, waarbij we ons niet alleen richten op kinderen uit Krimpen aan den IJssel, maar ook uit Capelle en de west-Krimpenerwaard. Voel je welkom, zou ik willen zeggen en train een paar keer mee om te kijken of het wat voor je is. Daarna kun je besluiten of je lid wordt of niet. Wij op onze beurt zorgen voor leuke trainingen en een hoop lol. Als trainers hebben we een passie voor zwemmen en waterpolo.. Dat plezier brengen we graag over op de kinderen.”

Safari-zwemmen kan iedere vrijdag van 17.45 - 18.30 uur, de waterpolo-pupillen trainen op vrijdag van 18.30 - 19.15 uur. Meer weten, kijk op www.lansingh.nl of mail naar secretaris@lansingh.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten