Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Sander Roelofs tijdens de training van KOAG.</p>

• Sander Roelofs tijdens de training van KOAG.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Sander Roelofs op zijn plek bij KOAG

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Drie keer per week rijdt KOAG-coach Sander Roelofs van Oost-Souburgh naar Krimpen aan den IJssel. Met plezier, want zijn eerste klus als hoofdtrainer bevalt de 28-jarige Zeeuw uitstekend. “Het is heerlijk werken hier”, glimlacht Roelofs, in het dagelijks leven projectleider bij wegenbouwer Heijmans. 


“KOAG is een gezellige vereniging met een spelersgroep die vol inzet traint en leergierig is. Bovendien ben ik blij met de samenwerking met Kores Snoey, de trainer van het tweede team. Cores is wat jaartjes ouder dan ik en heeft enorm veel ervaring op hoog korfbalniveau. Ik maak graag gebruik van zijn knowhow. Daarnaast heb ik te maken met een bestuur en een technische commissie die heel realistisch denkt en geen druk oplegt. We spelen met het eerste team zowel op het veld als in de zaal in de eerste klasse. Als we dat zo handhaven is het oké, maar we gaan natuurlijk wel kijken of we een rol van betekenis kunnen spelen in de bovenste helft van de ranglijst. Dat doen we met aanvallend en dynamisch korfbal, waarbij we niet afhankelijk willen zijn van een paar topschutters maar over tien schijven willen kunnen scoren. Iedereen moet zijn steentje bijdragen in dit type spel. In verdedigend opzicht kijk ik vooral per tegenstander wat nodig is. Dat doe ik op basis van mijn ervaringen in onze eigen wedstrijden en de beelden van de ploegen waartegen we spelen.”

Voor de wind
Vooralsnog gaat het KOAG aardig voor de wind in zijn eerste klasse-poule. De Krimpenaren hebben zich inmiddels opgewerkt tot subtopper, op drie punten achterstand van lijstaanvoerder Albatros.

“Tegen dat team openden we de competitie”, blikt Roelofs terug. “Tot één minuut voor tijd stonden we nog voor, om uiteindelijk toch nog te verliezen. Dat was enorm balen. In het duel daarna lieten we een puntendeling noteren en vervolgens boekten we drie overwinningen op rij. Het gaat dus helemaal niet verkeerd, al blijft dat puntverlies in de openingspartij zonde. Het is nu zaak om in ieder geval de druk op de ketel te houden door zelf te blijven winnen en te hopen op een misstap van Albatros. We gaan zien waar het op uitdraait.”

Sander Roelofs, die zijn jeugd korfballend doorbracht bij Fortis in Oost-Souburgh en daarna trainer was bij Vitesse, KCR en Oranje-Wit, werd vorig jaar door KOAG aangetrokken als opvolger van Wout Schouten en heeft inmiddels zijn contract verlengd tot en met het seizoen 2022-2023. “Het voelt goed. Ik hoop hier nog een mooi aantal jaren te werken.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten