Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Rik van der Poel in actie namens Voleco.
• Rik van der Poel in actie namens Voleco. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Rik van der Poel mikt met Voleco op promotie

  •   keer gelezen   Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Rik van der Poel is begonnen aan zijn tiende seizoen in Heren 1 van volleybalclub Voleco. Het doel: hoge ogen gooien in de Promotieklasse.


Dat zal Voleco moeten doen zonder Laurens Minderhoud, één van de sterkhouders van de voorbije jaren. Ook de trainer nam deze zomer afscheid. Voor beiden zijn geen vervangers gevonden. Voor de rest bleef Heren 1 van de Ouderkerks/Lekkerkerse volleybalcombinatie in stand. 

“We hebben een wat wisselende oefencampagne achter de rug”, blikt Rik van der Poel (26) terug op de voorbereidingsperiode. “Het gegeven dat we geen trainer voor de ploeg hadden staan en tot op heden ook nog een coach moeten missen, was even wennen. Toch zag je de groep wel groeien de voorbije weken. Er zitten enkele jonge talenten in deze selectie waar we nog een hoop plezier aan kunnen beleven. Die ‘gassies’ trainen bloedfanatiek en worden in no-time beter. Maar het blijft natuurlijk enorm jammer dat we geen beroep meer kunnen doen op onze ‘vedette’ Laurens Minderhoud.”

Fusie
Zijn afscheid en dat van de trainer kunnen niet los gezien worden van de fusie tussen Voleco en VC Krimpen; een samensmelting waar in Ouderkerk niet iedereen enthousiast over is. Veel Voleco-leden zijn ervan overtuigd dat hun club ‘stand alone’ prima kan functioneren. Enkelen van hen trokken verregaande conclusies en lieten de ‘nieuwe’ vereniging los.

De fusieperikelen hebben er voor gezorgd dat de Heren 1-teams van Voleco en VC Krimpen dit seizoen nog onder de oude naam – en ieder apart- de competitie zijn ingegaan. Pikant detail is dat de ploegen in dezelfde poule zijn ingedeeld en elkaar dus gaan treffen. De damesafdelingen zijn inmiddels al wel samengevoegd en ingevlochten tot VC Krimpen/Voleco.

Promoveren
Rik van der Poel heeft uiteraard ook zijn mening over de fusie, maar concentreert zich nu liever op de nabije toekomst en de herenformatie waar hij inmiddels alweer tien jaar deel van uitmaakt. “Ik kwam destijds als 6-jarig ventje bij de ploeg en kan me nog herinneren dat ik dat reuze spannend vond: volleyballen met grote mannen als Cees en Theo van Dam, Gerben Stougie, Sebastiaan Versluis. David Minderhoud en al die anderen. Al vrij snel kreeg ik wat speeltijd in het team. Dat breidde zich van lieverlee uit tot een basisplaats. Het was een mooie tijd waarin we op derde divisieniveau uitkwamen. Anno 2021 staan we één treetje lager in de Promotieklasse. Het zou geweldig zijn als we erin slagen dit jaar te promoveren. Het kán, schat ik in.”

Met Rik van der Poel als één van de routiniers. “Waar ik vroeger als jong ventje aanwijzingen kreeg, geef ik ze nu vaak zelf”, zegt hij met een glimlach. “Maar ik doe het met plezier. Ik geniet nog elke training en wedstrijd van ‘het spelletje’ en het plezier in de kleedkamer en aan de bar. Want ook dat laatste is belangrijk. Gewoon lekker nagenieten met z’n allen. Heerlijk!”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten