Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Ruud van Beek en Yvette Boersma kijken uit naar het Harvest Open.
• Ruud van Beek en Yvette Boersma kijken uit naar het Harvest Open. (Foto: Jan Timmer)

Harvest Ouderkerk Open terug op de kalender

  •   keer gelezen   Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Na een onderbreking van een jaar is het Harvest Ouderkerk Open-toernooi van Tennis Club Ouderkerk terug op de kalender.


In een vanwege de corona-maatregelen wat aangepaste vorm weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken bij het zevenkoppige organisatiecomité. 

“We zijn toe aan de 43ste editie”, vertelt wedstrijdleider Ruud van Beek. “Het toernooi vindt plaats van 31 juli tot en met 8 augustus. Inschrijven kan tot 21 juli via www.toernooi.nl. Het zou overigens zomaar kunnen dat we al eerder aan ons maximumaantal van 130 partijen zitten. We hebben namelijk al aardig wat aanmeldingen binnen. Dat verbaast ons op zich niet, want de Harvest Ouderkerk Open is al jarenlang een populair toernooi waar veel tennissers uit de categorieën 5, 6, 17+ en 50+ op afkomen.”

Totaalplaatje
“Het is het totaalplaatje, dat scoort”, weet Yvette Boersma, lid van de barcommissie. “Ons compacte, vier gravelbannen tellende complex, de gemoedelijke sfeer én de heerlijke maaltijden die we de deelnemers en gasten voorschotelen. Elke avond is er een ander culinair thema. Je hoeft tijdens het toernooi écht niet thuis te eten, ha ha! Veel mensen weten dat al een aantal jaren. De animo is altijd groot.”

Afstand houden
Omdat er vanwege corona beperkende maatregelen gelden, heeft TCO zijn toernooibeleid aangepast. “Centraal daarin staat het ‘afstand houden’”, zegt Ruud van Beek. “Om die reden hebben we het aantal partijen ingeperkt ten opzichte van eerdere edities en gaan we ook het terras wat anders inrichten dan deelnemers gewend zijn. Als club pakken we onze verantwoordelijkheid. Spelers en publiek vragen we om hetzelfde te doen. In dat geval hebben we een geweldige week met elkaar.”

In Ouderkerk zijn ze sowieso blij dat ze als eerste regionale tennisclub weer een open toernooi kunnen organiseren. “Vorig jaar kregen we pas op een laat moment groen licht,” aldus Ruud van Beek. “Toen was het te kort dag om nog iets op touw te zetten. Eerlijk gezegd hadden we in de weken daarvoor al besloten om het toernooi te cancelen. Vervelend, maar verstandig. Dit jaar verheugen we ons alleen daarom al extra op een mooi evenement. Dit toernooi is ook goed voor onze vereniging, temeer omdat we de voorbije anderhalf jaar het echte clubleven hebben moeten missen vanwege de verplichte sluiting van het clubhuis. Gelukkig hebben de beperkingen allerminst voor ledenverlies gezorgd. We hebben er zelfs een aantal nieuwe leden bij gekregen. Daar zijn we erg blij mee.”

Groei
“Vooral de jeugdafdeling heeft een groei doorgemaakt”, stipt Yvette Boersma aan. “Daar hebben onze vrijwilligers ook erg hun best voor gedaan door deur-aan-deur te flyeren, een actie te houden bij de Plus-supermarkt en via onze social media-kanalen. Als je dan ziet dat dat wat oplevert, dan kun je alleen maar tevreden zijn.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten