Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Maarten Timmer en Edwin van Krimpen.</p>

• Maarten Timmer en Edwin van Krimpen.

(Foto: @vvLekkerkerk)

Lekkerkerk 5 kondigt nieuwe video aan

  •   keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • Een Instagram- en Facebookpost van zeventien seconden heeft van Lekkerkerk 5-aanvoerder Edwin van Krimpen één van Nederlands beroemdste amateurvoetballers gemaakt. Het filmpje van de Lekkerkerkse versie van de fameuze ‘Ronaldo-persconferentie’ liet meer dan een miljoen views noteren.


“Toen ik Ronaldo en kort daarna Pogba bezig zag met het uit beeld schuiven van respectievelijk flesjes Coca Cola en Heineken-bier dacht ik meteen: daar moeten we als Lekkerkerk 5 een variant op maken”, vertelt Edwin. “Ik nam contact op met mijn ploeggenoot Maarten Timmer en we besloten de persconferentie een eigen draai te geven, waarbij ik de cola en het mineraalwater uit beeld liet verdwijnen ten faveure van een krat van ons favoriete teammerk Hertog Jan. Ik ben speciaal daarvoor naar Albert Heijn Slingerland gereden. Mijn ploeggenoot Maarten Timmer, in het dagelijks leven social media-man bij de RET, bereidde de Euro 2020-setting van onze video voor. Dat deed 'ie geweldig, compleet met een sponsorwall met onze Lekkerkerk 5-sponsors, minus Certipro van Davey van Herk. Die was 'ie vergeten. Dom dom dom, ha ha! Maar we maken dat uiteraard goed met een nieuwe video, waarmee Certipro alsnog skyhigh gaat in de publiciteit.”

Natuurtalent
De opname van de persconferentie-video nam tien minuten seconden in beslag. “Het stond er in één keer op”, glimlacht Maarten Timmer. “Die Van Krimpen is een natuurtalent!” Direct na het posten van het filmpje werd duidelijk dat Edwin en Maarten een voltreffer hadden geproduceerd. Grote kanalen als Kelderklasse, AD.nl, VKMag en Dumpert namen de video over en zorgden zo mede voor een enorm bereik onder voetballiefhebbers.

“We hebben er bijna een dagtaak aan om alle reacties te bekijken”, glimlacht Edwin van Krimpen. “Zelfs Davy Klaassen heeft hem geliked. En we krijgen reacties in allerlei vreemde, ondefinieerbare talen, tot aan Chinees aan toe. Iedereen snap de humor en de ironie. Dit is zó gaaf! Hier op het dorp word ik er voortdurend op aangesproken. Genieten! Bij Albert Heijn hebben ze inmiddels een leveringsprobleem met Hertog Jan. Dit weekend was er geen kratje van dat merk meer te krijgen, heb ik me laten vertellen! Dat zegt wel wat, hè?”

Hertog Jan
Van de bierbrouwer kregen Edwin en Maarten inmiddels ook een reactie. “Binnenkort komt er hier een vrachtwagen voor rijden met bier en goodies”, weet Maarten Timmer. “Dat belooft een feestelijke dag te worden voor Lekkerkerk 5!”

“Ook leuk is dat Mr Fill, één van onze teamsponsors, ons gemeld heeft dat hij na elke gewonnen thuiswedstrijd van Lekkerkerk 5, een krat Hertog Jan beschikbaar stelt. Enneh… medesponsor Van den Heuvel heeft na aanleiding van de video, direct zijn contract verlengd. Daarnaast liet het bedrijf Daxel weten dat ze ons nieuwe uitshirts gaat schenken, maar dat moet nog even geheim blijven.”

Dinsdag nieuwe opnamen
Inmiddels is het team van Maarten Timmer en Edwin van Krimpen al weer druk bezig met de voorbereiding op een nieuw filmpje. Dinsdagavond gaan daarvan de opnames plaatsvinden. “Dat wordt ook weer een spektakelstuk”, stellen de heren handenwrijvend vast. “Verder zeggen we er niets over. Het resultaat zal te zien zijn op de instagram- en facebookpagina’s  van Lekkerkerk 5 en vv Lekkerkerk.”

(bron: vv Lekkerkerk)

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier