Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Het langgerekte Tourpeloton passeert in 2016 de rotonde te Haastrecht, gadegeslagen door duizenden toeschouwers.</p>

• Het langgerekte Tourpeloton passeert in 2016 de rotonde te Haastrecht, gadegeslagen door duizenden toeschouwers.

(Foto: Stephan Tellier)

Tour de France in 2024 of 2025 mogelijk door Krimpen a/d IJssel

  •   keer gelezen   Sport

ROTTERDAM/KRIMPEN A/D IJSSEL • Rotterdam wil in 2024 of 2025 de start van de Tour de France in huis halen. Met een tweede etappe die de renners onder meer door Krimpen a/d IJssel voert.


Het bidbook is donderdag door burgemeester Aboutaleb en wethouder De Langen overhandigd aan Tourdirecteur Christian Prudhomme.

Als Rotterdam de Tourstart van 2024 of 2025 toegewezen krijgt, zal deze starten met een proloog (individuele tijdrit) door het centrum van Rotterdam met onder meer de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

De tweede etappe zal gaan over 175 kilometer en heeft Den Haag als finishplaats. Het peloton komt dan onder meer door Krimpen a/d IJssel.


• Het beoogde routeschema van de tweede etappe. - Foto: Gemeente Rotterdam

Op maandag zal etappe 3 wederom starten in Rotterdam. De renners rijden naar Dordrecht en langs de Merwede naar Gorinchem. Via Zaltbommel wordt koers gezet naar Brabant en Limburg, waar de finish in Valkenburg zal liggen.

De Grand Départ wordt toegewezen door de ASO, de organisator van de Tour de France. De startplaatsen van 2021 (Brest), 2022 (Kopenhagen) en 2023 (Bilbao) zijn inmiddels bekend. 

In 2010 haalde Rotterdam de Grand Départ al eens binnen. In 2015 startte de Tour voor de laatste keer in Nederland, toen in Utrecht.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier