Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Stijn van de Bunt.</p>

• Stijn van de Bunt.

(Foto: Johan Boef)

Geslaagd debuut junior Stijn van de Bunt in landelijk skeelerpeloton

  •   keer gelezen   Sport

HEERENVEEN/LOPIK • “Ik heb overlegd en mocht een aantal wedstrijden rijden”, zegt Stijn van de Bunt op de vraag waarom hij toch aan de start staat van de eerste EK-kwalificatiewedstrijden inline skaten in Heerenveen. 


De kersverse rijder van TalentNED had eerder te horen gekregen dat wedstrijdskeeleren voorlopig voor hem van de baan was. Maar voor een unieke reeks wedstrijden, waar ook topschaatsers van Jumbo-Visma en Team Reggenborgh aan meedoen, kreeg hij toch groen licht.

Dubbel gevoel
Als eerstejaars junior-A tussen senioren als Gary Hekman en Bart Hoolwerf hield de Lopiker goed stand. Hij haalde op de 1000 meter zelfs een uitstekende 11e plek.

Helemaal tevreden was hij toch niet. “Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Als ik terugkijk heb ik wel wat leermomentjes, vooral in de puntenkoers, omdat ik weet dat ik daar beter kan rijden. Ik geloof wel dat er een top 10-notering in zat.” 

Kwalificatie
Doel van de wedstrijden is kwalificatie afdwingen voor het EK in Portugal en het WK in Colombia. “Het is eerst de vraag of ik me selecteer. Het WK zit overigens te kort op het schaatsseizoen, dat is helaas niet mogelijk.”

 “Uiteindelijk leer je hier heel veel van”, besluit hij. “Het tempo ligt gewoon hartstikke hoog. Je ziet ook dat het niveau bij de senioren de afgelopen jaren flink verbeterd is. Dat is wel  mooi om in te stappen en als junior veel te leren in het peloton.”

Johan Boef

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier