Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: @SVLopik

SV Lopik werkt halfjaar samen met medische staf jeugdopleiding Sparta

  •   keer gelezen   Sport

LOPIK • De hoofdmacht van SV Lopik wil in september klaar zijn voor de nieuwe competitie. Om topfit te worden, wordt het komende halfjaar samengewerkt met Wouter de Vroome en Patrick Phaff, coördinatoren van de medische en performance staf van de jeugdopleiding van Sparta.


Recent zijn alle selectiespelers van de zaterdagderdeklasser fysiek ‘doorgelicht’. Op basis van de metingen krijgen ze individueel een op maat gesneden programma voorgeschoteld, om fitter te worden én om blessures te voorkomen. De één gaat vooral aan zijn conditie werken, terwijl de ander vooral zijn startsnelheid gaat verhogen of zijn hamstring gaat versterken. 

Met herhaaltesten in mei en augustus wordt het programma zonodig bijgesteld en kunnen de spelers zien of ze vooruitgang boeken.


Uitdaging
“Het is fijn om weer ergens aan te werken, met de groep op het veld te staan en over tien weken te zien of je vooruit bent gegaan”, zegt aanvoerder Davy Boon.

“Zonder competitie mis je een beetje de uitdaging, het gevoel dat je het ergens voor doet. Nu hebben we dat wel weer”, vult keeper Twan Schimmel aan. 

Risico
Trainer Mark Imandt licht toe dat het juist in deze coronatijd belangrijk is om gestructureerd aan de fitheid te werken. “We willen er volgend seizoen zo snel mogelijk weer staan, terwijl we weten dat na zo’n lange periode zonder competitie spelers veel gevoeliger worden voor blessures. Je loopt het risico dat je volgend seizoen van blessure in blessure gaat vallen. Dat is natuurlijk slecht voor het resultaat, maar bovenal: er is niks zo vervelend als voortdurend sukkelen met je conditie en fitheid.”

Expertise
De samenwerking met Sparta wordt mogelijk gemaakt door de Business Club van SV Lopik. “Het is natuurlijk een enorme luxe om als derdeklasser van de expertise van een bvo gebruik te kunnen maken”, zegt Mark Imandt. “Door de hulp van de Business Club zijn we straks de meest professionele derdeklasser van Nederland. Het toont wat een mooie club Lopik is.”

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier