Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• &nbsp;Mark van der Horst:</p>

•  Mark van der Horst:

(Foto: Erik van Kordelaar)

Rian Baas Springer van het Jaar; Mark van der Horst grootste talent

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Rian Baas is door de Polsstokbond Holland benoemd tot Springer van het Jaar 2020. In de jaarlijkse verkiezing bleef de Utrechter de medegenomineerden -Erwin Timmerarends (Bodegraven) en Reinier Overbeek (Benschop)- voor.


Schoonhovenaar Mark van der Horst (foto) mag zich het Talent van het Jaar 2020 noemen. Hij eindigde voor Hidde van Dam (Montfoort) en Laura Maaijen (Haastrecht).

Waar deze prijzen normaliter in december worden uitgereikt, was dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen wat later en gebeurde het tijdens een online ledenvergadering.

Ingekort seizoen
Rian Baas eindigde ondanks een lichte blessure aan het begin van het ingekorte seizoen toch op een verdienstelijke derde plaats in het sterk bezette ‘De Samenwerking-puntenklassement’. Hij zette een gemiddelde afstand van 20.23 meter neer.

Daarnaast behaalde de springer van de Polsbroekerdamse polsstokvereniging drie dagtitels in de wedstrijdcyclus van de Polsstokbond Holland.

Maar de echte kersen op de taart van deze verkiezing waren de verbeteringen van zijn persoonlijk record tot uiteindelijk 21.78 meter -de tweede afstand ooit binnen het polsstokverspringen(!)- en zijn prolongatie van het Nederlands Kampioenschap met een afstand van 21.10 meter. 

Als herinnering van de uitverkiezing ontving Rian een kleine bronzen springer.

Hollandse titel
Mark van der Horst bleef in de uitverkiezing tot Talent van het Jaar Hidde van Dam en Laura Maaijen voor. In zijn laatste jaar in de jongenscategorie ( t/m 15 jaar) presteerde de Schoonhovenaar het om de tweede Hollandse jongensafstand ooit te springen met 19.79 meter. Hij won het De Samenwerking-jongensklassement met een gemiddelde afstand van 18.38 meter en werd derde op het in het Friese Bergum gesprongen NK.

Persoonlijk hoogtepunt was de Hollandse Titel, die de springer van polsstokclub De Vlist behaalde op het in Jaarsveld versprongen HK.

Nieuw seizoen
Na het door corona geteisterde seizoen 2020 staan de springers en verenigingen te popelen om hopelijk aan een relatief normaal seizoen 2021 te beginnen. De verenigingen zijn ondertussen druk bezig om de accommodaties gereed te maken voor de buitentrainingen, die begin april weer zullen starten.

De start van het polsstokseizoen zelf is gepland op 8 mei in Polsbroekerdam, maar dat is uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen.

Meer informatie: www.pbholland.nl

Eelco Tigchelaar

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier