Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Arie van Os en Ellen Boom op de eindlocatie van de Virtal Run.
• Arie van Os en Ellen Boom op de eindlocatie van de Virtal Run. (Foto: Jan Timmer)

Atletiekvereniging MTK organiseert Virtual Run voor leden en niet-leden

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Atletiekvereniging MTK organiseert op 20 en 21 maart de Virtual Run, een coronaproof-loopevent met afstanden van 5, 10 en 21,1 kilometer.


Binding houden met de leden. Normaal gesproken gaat dat bij veel sportverenigingen ‘vanzelf’, maar in deze coronatijd ligt dat een stuk lastiger. Vanwege de maatregelen is wedstrijdsport uit den boze, zijn kantines gesloten en is er letterlijk ‘afstand’ tussen de leden.

‘Creatief zijn dus’, dacht Arie van Os, lid van de activiteitencommissie van het driehonderd leden tellende Marathon Team Krimpen (MTK). Hij ontwikkelde de Virtual Run, een evenement voor wandelaars en hardlopers uit Krimpen aan den IJssel en omgeving. 

“Ik kwam op het idee naar aanleiding van de aanmelding van een nieuw lid: Daniëlle. Zij meldde zich bij ons aan met als doel de Rotterdam Marathon te gaan lopen. Die werd echter afgelast, uitgesteld en opnieuw afgelast vanwege de coronamaatregelen”, vertelt Van Os.

Sneu
Ook door evenementen daarna ging een streep. “Niet alleen Daniëlle had daar last van, maar nog veel meer van onze actieve leden”, aldus Van Os. “Omdat ik het met name voor haar sneu vond, heb ik een ‘één jaar corona’-medaille laten maken. Toen het ontwerp binnen kwam, bracht me dat op een idee: een Virtual Run voor onze leden én mensen van buiten de club. Het bestuur van MTK was meteen enthousiast en nu gaan we het event uitrollen. De inschrijving is al begonnen.”

Medaille
Bij de Virtual Run is het de bedoeling dat mensen zich opgeven via een link op de website www.av-mtk.nl

“Leden van MTK betalen 6,50 euro, niet-leden 8,95 euro”, vertelt Ellen Boom, voorzitter van de atletiekvereniging. “Je loopt de afstand en de route van je keuze op 20 en 21 maart en gebruikt daarbij je stappenregistratie/loopapp-app. Vervolgens geef je je tijd en afstand door bij de finish, nabij Brasserie Crimpenerhout aan de Surfplas tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. Daar ligt een medaille voor je klaar. Uiteraard wordt alle deelnemers aan de Virtual Run op het hart gedrukt om zich aan de RIVM-richtlijnen te houden tijdens hun loop.”

Boom rekent op een goede belangstelling voor de Virtual Run in het kader van één jaar corona. “Onze leden trainen in principe gewoon door ondanks de beperkingen”, weet ze. “Maar toch is het anders. Het groepsgevoel is minder, er is geen gezellige nababbel en er zijn geen wedstrijden of prestatielopen waar je naartoe kunt werken. De Virtual Run is in ieder geval iets waar je naar uit kunt kijken. En we hopen later dit jaar ook onze Snertloop en Vakantiekiloloop te kunnen organiseren, maar dat is uiteraard afhankelijk van de situatie rondom corona.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier