Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• René Kleijnendorst en Johan de Rooij dagen mede-hardlopers uit.</p>

• René Kleijnendorst en Johan de Rooij dagen mede-hardlopers uit.

(Foto:Wijntjesfotografie.nl)

Hardloopvrienden organiseren ‘Last Men Standing Orangorun’

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • René Kleijnendorst en Johan de Rooij organiseren op zaterdag 27 maart een coronaproof hardloopevenement. De ‘Last Men Standing Orangorun’ gaat ’s morgens om 5.00 uur van start en stopt om middernacht of tot er nog maar een deelnemer over is.


De fanatieke hardlopers René Kleijnendorst (52) en Johan de Rooij (41) balen dat in deze coronatijd marathons niet meer doorgaan, loopgroepen zich moeten opsplitsen in duo’s en de sociale contacten tijdens wedstrijden er niet meer zijn. De loopvrienden uit Bergambacht, die bijna dagelijks hun hardloopschoenen aantrekken, brainstormden over een sportieve uitdaging, die naar nu blijkt een ware uitputtingslag gaat worden.

Motiveren
“Het blijft lastig je te motiveren als de loopevenementen wegvallen,” aldus De Rooij. “Via de Belgische podcast The Running Crew kreeg ik een prachtig idee in de schoot geworpen. Lopers zetten vanuit hun eigen huis via een gps-systeem een rondje uit van 6,7 kilometer. Dat moet afgelegd worden binnen zestig minuten. Klokslag elk uur begint de loper aan een nieuw rondje. Deelnemers moeten zorgen voor een start- en finishplek waar je wat kan eten en drinken en waar een computer, telefoon of tablet aanwezig is om elk uur de rondetijd in te voeren. Ik zorg voor het softwareprogramma voor de registratie. Hier kunnen de lopers inloggen en de verrichtingen van alle deelnemers kunnen volgen.”

Lokaal dingetje
René Kleijnendorst was meteen enthousiast en koppelde zijn sportkledingbedrijf Orango aan het hardloopevenement. “We dachten er een ‘lokaal dingetje’ van te maken, maar na het bekendmaken van onze plannen via social media groeide de belangstelling enorm,” vervolgt Kleijnendorst. “We vragen geen inschrijfkosten. Het doel is om het hardlopen weer op te pakken en vrienden en familie uit te dagen een of twee rondjes mee te lopen. Als mensen wat terug willen doen, dan vragen wij ze om geld te doneren aan KiKa. Inmiddels is het geen lokaal evenement meer, want uit heel Nederland, België en zelfs uit Australië melden zich deelnemers aan. De teller staat op enkele honderden hardlopers, die deze uitdaging aan willen gaan. Wij denken zelf dat we tot zo’n tien rondjes komen.”

Doorzetters
De laatste ronde start om 23.00 uur. De persoon die deze ronde uitloopt, heeft dan 19 ronden, ofwel in totaal 127,3 kilometer, gelopen. “We zijn benieuwd of iemand dat gaat halen,” zegt De Rooij lachend. “Er zijn al geluiden, dat doorzetters de 24 uur willen volmaken. In Amerika is men verzot op dit soort langeafstandsraces. In de Big Dog’s Backyard Ultra gaat men door tot er maar een loper over is. De ‘e’ in Men veranderen we dan in een volgende editie in een ‘a’. Het record staat op 75 ronden, 500 kilometer in totaal. Wij laten ons graag verrassen.”

Inschrijven kan via de website www.orangosports.com/orangorun

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier