Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Ruben (r) en zijn broer Sem.</p>

• Ruben (r) en zijn broer Sem.

(Foto: Jan Timmer)

Motorsportcarrière Ruben Bijman (17) krijgt een boost: Lopiker naar Spaans topteam

  •   keer gelezen   Sport

LOPIK  • De motorsportcarrière van Ruben Bijman krijgt een veelbelovende versnelling nu hij is gecontracteerd door het Spaanse team Grupo Machado. De 17-jarige inwoner van Lopik komt dankzij zijn promotie komend seizoen uit in het WK Supersport 300.


“Of ik hiervan gedroomd heb?”, herhaalt Ruben Bijman de vraag. “Dromen is niet het juiste woord. Deze stap was steeds in mijn gedachten en wordt nu realiteit. Ik zie het als een mooie bevestiging van mijn ambities.”

Vizier
Deze winter had Ruben zich, na een vanwege de coronacrisis gedecimeerd racejaar, al verzoend met nog een seizoen IDM en EK in de Supersport 300-klasse, waarin hij wilde proberen het kampioenschap binnen te slepen. Meer leek er even niet in te zitten. Maar alles veranderde toen hij werd benaderd door Grupo Machado. “Dat team had me blijkbaar al een tijdje in het vizier en observeerde me tijdens races”, vertelt hij.

Blijkbaar beviel het wat ze zagen, want ze zochten vervolgens contact met de KNMV om meer informatie over Ruben in te winnen. “Daarna werd ik door het management van Grupo Machado gebeld met de vraag of ik interesse had om me bij hen aan te sluiten”, blikt Ruben terug. “Via beeldbellen hebben we de verdere afspraken gemaakt. Het aanbod was prima, de deal snel gesloten. Ik ga deel uitmaken van een superprofessioneel racingteam dat uit drie coureurs bestaat: een Spaanse jongen, ikzelf en een nog aan te trekken renner. We rijden op Yamaha’s. Volgende week zit ik voor het eerst op mijn ‘fiets’ tijdens proefsessies in Spanje. Ze wilden me al eerder die kant op hebben, maar ik zat met een toetsweek.”

Hoog niveau
Grupo Machado heeft internationaal een uitstekende naam. Zo stond het aan de basis van de raceloopbaan van Moto GP-wereldkampioen Joan Mir. “Het team opereert volgens de hoogste normen op het hoogst denkbare niveau”, vertelt Ruben Bijman. “Voor mij betekent het dat ik in een heel andere wereld terecht ga komen. Zeer professioneel en bloedserieus. Ik zal in alle opzichten moeten schakelen. Ik kan in principe thuis blijven wonen, maar zal gezien het internationale programma veel van huis zijn.”

Het WK Supersport 300 start op 23 april op het TT-circuit in Assen. Daarna trekken de coureurs langs onder meer de banen van Estoril (Portugal), Aragon (Spanje), Misano (Italië), Catalunya (Spanje), Jerez (Spanje). Magny-Cours (Frankrijk) en Portimao (Portugal). 

“Een mooi programma op beroemde racecircuits”, verheugt Ruben zich al op wat komen gaat. “Ik bijna niet wachten tot ik aan de bak mag. Het is geweldig dat ik deze kans krijg. Nu keihard werken en zorgen dat ik het vertrouwen waarmaak.”

Jan Timmer

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier