Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Piotr Havik reed al eerder voor BEAT.</p>

• Piotr Havik reed al eerder voor BEAT.

(Archieffoto)

Piotr Havik gaat op herhaling bij BEAT Cycling

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL  • Eliterenner Piotr Havik rijdt komend seizoen voor het continentale wielerteam BEAT Cycling. De inwoner van Ammerstol werkt toe naar een top-100 UCI-ranking, wat hem in 2019 bij deze ploeg al leek te lukken.


De wielerwereld maakte in 2020 een pas op de plaats. Piotr Havik (26) leek vorig jaar in het team van Riwal-Securitas aan een mooie toekomst te werken, maar door het coronavirus kwam daar niets van terecht. De Deense procontinentale formatie moest zelfs op dit niveau stoppen, omdat het financiële plaatje niet rondkwam.

Alsnog
Via BEAT Cycling wil Havik zijn profambities alsnog waarmaken. “Ik krijg alle kansen om mijn droom na te jagen,” zegt de ambitieuze Havik. “Ook BEAT wil naar een hoger niveau. Mijn uitdagingen voor 2021 zijn om in zoveel mogelijk profkoersen in de finales mee te doen. Ik ben blij dat ik daarnaast dankzij cosponsor Jamick, die zich richt op het ondersteunen van het midden- en kleinbedrijf, in een parttime functie aan mijn maatschappelijke loopbaan kan werken, zonder dat het mijn topsportcarrière in de weg staat.”

Zijn team houdt in de laatste week van januari een trainingsstage rondom de Spaanse kustplaats Calpe. Op zondag 24 januari rijdt Piotr Havik daar zijn eerste wedstrijd: de Classica Comunicat Valenciana van 150 kilometer.

Klaar voor
De beruchte Coll de Rates is de scherprechter. “Ik ben er klaar voor,” besluit Havik. “Ik heb afgelopen periode doorgefietst en maakte trainingsweken van ruim 500 kilometer. Op 3 maart hoop ik in België -in Le Samyn- met de voorjaarsklassiekers te beginnen, als ze tenminste doorgaan.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier