Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Schoonhoven verslikt zich in Vuren; Lekkerkerk boekt late remise

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Voor Schoonhoven was de 0-2 thuisnederlaag tegen Vuren een flinke domper. De Schoonhovenaren waren de baas op het veld, maar de gasten lieten niet toe dat de thuisclub tot scoren kwam. 


“In de laatste fase van de aanvallen lukte het niet om ons overwicht in doelpunten uit te drukken,” vertelde een teleurgestelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. “Dan zie vaak dat de goal aan de andere kant valt, hetgeen na rust geschiedde. Op jacht naar de gelijkmaker gaven we zoveel ruimte weg, dat Vuren de zege veilig kon stellen. Echt alles zat tegen.”

Tot drie minuten voor tijd stond Lekkerkerk nog met 2-0 achter in de uitwedstrijd tegen Streefkerk en leek het bezig aan een kansloze missie. Sammuel de Almeida Seip Cardoso en Jeffrey Altheer redden uiteindelijk toch nog een punt voor de zwartwitte brigade. Eindstand 2-2.

“Natuurlijk ben je superblij wanneer je hier toch nog met een punt van het veld stapt”, bezag Lekkerkerk-trainer Edward Knook de bizarre ontknoping. “Maar als ik de hele wedstrijd bekijk, dan hadden we vandaag kunnen winnen van Streefkerk. Zeker in de eerste helft hadden we het beste van het spel en kregen we zeker vier kansen om te scoren. Na rust waren er nog twee goede mogelijkheden voor ons. Tja, en daarna scoort Streefkerk twee keer. Gelukkig rechtten we uiteindelijk de rug en scoorden we in de slotfase wél.”

FC Perkouw leed een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen het degelijke Hardinxveld. Het had allemaal heel anders af kunnen lopen als de ploeg van trainer Marc van der Zee in de eerste helft wat efficiënter met de scoringskansen was omgesprongen. Elgar Mudde, Kevin Gutink, Wouter Bonke en Julian van Lith verzuimden echter de trekker over te halen.

Hardinxveld toonde zich een stuk slimmer voor de goal en kwam nog in de eerste helft op 1-0. Vlak voor rust werd die score verdubbeld. 

Na de pauze probeerde Perkouw terug in het duel te komen, maar overtuigend was het niet wat de ploeg uit Berkenwoude liet zien tegen het diep op eigen helft teruggekropen Hardinxveld. Een counter en een sterk schakelmoment later stond de 4-0 eindstand op het scorebord en dropen Van der Zee en zijn mannen af.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier