Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Lopik wint maar net van FC Perkouw

  •   234 keer gelezen   Sport

BERKENWOUDE/LOPIK • SV Lopik boekte in Berkenwoude een nipte 1-2 zege op hekkensluiter FC Perkouw, dat na rust uit een kansloze positie terugkwam. Gianni de Bruin was een van de weinige Lopikenaren die een ruime voldoende haalde.

De 17-jarige jongeling was bij de bezoekers voorin veruit de gevaarlijkste speler. Een openingsdoelpunt van hem werd afgekeurd vanwege te fel inkomen. Kort daarna maakte De Bruin het zijn directe tegenstander Bastiaan Bogaard zo lastig, dat de bal via diens knie achter de grabbelende Albert Vente verdween.

De thuisclub had voor rust niets in te brengen tegen het naar hartelust combinerende SV Lopik. Dit opportunistische spel ging echter in een te laag tempo, waardoor de Perkouwenaren qua tussenstand met kunst- en vliegwerk in de wedstrijd bleven.

Na een fraaie actie op rechts van Gianni de Bruin schoot Jordy Keja van dichtbij raak. Pas vlak voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Kevin Konings deelde de thuisclub in het sportieve duel de eerste speldenprik uit. Roy Stekelenburg zag zijn inzet gestopt door de Lopikse doelman Twan Schmidt.

Ondanks de magere 0-2 ruststand was de 17-jarige Gianni de Bruin tevreden over zijn spel voor rust. "Ik kom weer langzaam terug op mijn oude niveau," vertelde de tiener na afloop. "Ik debuteerde als 15-jarige in de Lopikse hoofdmacht en kreeg in de succesvol verlopen nacompetitie veel speelminuten. We promoveerden naar de tweede klasse. Het verblijf op dat niveau duurde slechts een seizoen. Helaas stond ik dat jaar al snel buitenspel toen ik een ernstige knieblessure opliep. Ik scheurde de voorste kruisband in mijn rechterknie. Een lange revalidatie volgde. Vorig jaar kwam ik in enkele oefenwedstrijden in actie, maar pas na de winterstop veroverde ik weer een basisplaats."

In de tweede helft tapte FC Perkouw uit een ander vaatje. Na een flitsende aanval rondde Roy Stekelenburg voorbereidend werk van Christian Schrader doeltreffend af.

Lopik ging slordiger spelen en hanteerde net als de thuisclub af en toe ongeïnspireerd de lange bal. De verwijten, die de Lopikse spelers elkaar toeriepen, kwamen hun spel niet ten goede. De hekkensluiter was niet in staat hiervan te profiteren.

"We hadden bij een tegenaanval niet snel genoeg meerdere spelers in de zestien, waardoor Schrader en Stekelenburg te geïsoleerd stonden en het aflegden tegen de Lopikse defensie," verzuchtte Perkouw-trainer Frans Schaap na afloop.

Hij gooit de handdoek nog niet in de ring, maar het gat met de nummer voorlaatst is nog altijd acht punten. "Als we het de huidige nummer vier van de ranglijst lastig kunnen maken, dan moeten we toch meer punten kunnen pakken. Na de voorjaarsvakantie, waarin de competitie stilligt, gaan we op 7 maart op bezoek bij De Alblas, dat net boven ons staat. Dat is een cruciale wedstrijd."

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Wim Kroone

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }