Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bertus van Schaik is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van SV Lopik.
• Bertus van Schaik is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van SV Lopik. (Foto: John Wijntjes)

Bertus van Schaik vertrekt aan het einde van het seizoen bij SV Lopik

  •   240 keer gelezen   Sport

LOPIK • Bertus van Schaik is aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van zaterdagderdeklasser SV Lopik bezig. Na acht jaar is de tijd daar om een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan.

"We hebben tot op heden een uitstekende samenwerking, maar na acht jaar ben ik toe aan een andere uitdaging", geeft Van Schaik aan. "Ik wil het moment voor zijn dat ik te laat weg ga. Ik vind dat de spelersgroep recht heeft op een nieuwe frisse trainer, waardoor zij de kans hebben om zich nog verder te ontwikkelen."

Historische promotie naar tweede klasse
Bertus van Schaik kwam in juli 2012 als trainer van het A1-team naar Lopik en werd tijdens het eerste seizoen in januari 2013 de hoofdtrainer van het eerste elftal. In dat seizoen wist Van Schaik S.V. Lopik te behoeden voor degradatie. Vervolgens werd zijn elftal in 2016 kampioen en promoveerde naar de derde klasse.

Twee jaar later won de ploeg van Bertus van Schaik in Zunderdorp met 3-4 van HBOK en promoveerde daardoor voor het eerst in het 65-jarig bestaan van de club naar de tweede klasse. Op dit moment bezet S.V. Lopik de vierde plaats in de derde klasse C van Zuid 1.

Ontwikkelen
Naast het trainerschap is Bertus van Schaik - als Technisch Manager - enige seizoenen medeverantwoordelijk geweest voor de implementatie van een eenduidige speelwijze binnen de jeugdopleiding. "Ik ben S.V. Lopik dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen als trainer", zegt Van Schaik. "Bovendien kijk ik met voldoening terug op de behaalde resultaten, het verzorgde en aanvallende voetbalspel, alsmede de doorstroming van diverse jeugdspelers in de afgelopen jaren."

Het bestuur van S.V. Lopik heeft begrip en respect voor de beslissing van Van Schaik om na dit seizoen te vertrekken, maar betreurt ook zijn besluit, 'omdat de vereniging kan terugkijken op een bijzonder prettige en succesvolle samenwerking met hem'. 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }