Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Thijs Schmidt heeft nog altijd veel pijn.
• Thijs Schmidt heeft nog altijd veel pijn. (Foto: Pieter van der Laan)

Kaakbreuk Thijs Schmidt: zes weken vloeibaar voedsel

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Een vuistslag met grote gevolgen. Ammerstol-speler Thijs Schmidt (25) zag de klap van zijn tegenstander van Moordrecht niet aankomen en brak zijn kaak op twee plaatsen. Een spoedoperatie was zondagmorgen nodig om de schade te herstellen.


Hij dacht dat er ook een tand was afgebroken. ,,Teamgenoten hebben er nog naar gezocht op dat kunstgrasveld. De mondopening was echter veroorzaakt door de klap. Het verschoven kaakbot zorgde voor een gat van twee centimeter."

Muurvast
Zaterdagmiddag lag de Ammerstol-voetballer nog beduusd in het Groene Hart ziekenhuis voor onderzoek en een dag later werd hij 's ochtends om 9 uur door de opgeroepen kaakchirurg geopereerd. Die heeft hem letterlijk het zwijgen opgelegd door het gebit te fixeren met plaatjes, elastiek en spalken. ,,M'n tanden zitten muurvast. Het is net of ik weer een beugel heb. Ik moet het zes weken stellen met vloeibaar voedsel. Het is heel pijnlijk. Ik slik daarom veel ibuprofen."

Bloeden als een rund
Thijs Schmidt is vrolijk van huis uit. Nu staat zijn gezwollen gezicht op onweer. ,,Dit verwachtte ik niet. Ik weet niet eens goed wat er zaterdagmiddag gebeurd is. Ik stapte op de Moordrecht-speler af, die Michel Roozendaal zomaar een kopstoot had gegeven. Ik legde mijn hand op zijn schouder en vroeg hem: 'Waar ben je nou mee bezig, joh'?. Die gast draaide zich plotseling om en trof me vol in mijn gezicht met zijn gebalde vuist. Ik lag even op de grond en heb in de kleedkamer zelf 112 gebeld. De politie was er binnen tien minuten met drie auto's. Ik bloedde als een rund. Ik voelde meteen dat het mis was met m'n kaak, maar wist toen nog niet dat-ie gebroken was."

Scheef
De gevolgen zijn niet mals. Niet alleen moet Schmidt zes weken met een rietje eten en drinken; daarna wacht intensieve fysiotherapie om de kaak te herstellen. De chirurg heeft hem gezegd
dat de kans groot is dat de kaak straks niet meer goed functioneert. Ook toekomstige gebreken sluit de medicus niet uit.

,,M'n kaak staat nu scheef. Het bot moet weer aangroeien. Daarna moet ik weer normaal leren eten, drinken en spreken. Ik doe aangifte bij de politie en wil een letselschade-advocaat inschakelen. Er zijn reeds getuigen gehoord. Ik neem aan dat dit incident wordt uitgezocht."

Royement
Voor Thijs Schmidt is de kaakblessure geen reden om met voetbal te stoppen. ,,Ik was na een pauze van twee jaar weer toe aan dat spelletje. De rentree verliep naar wens. Ik laat me niet kisten. Ik moet alleen geduld hebben met het herstel."

VV Moordrecht heeft reeds via het bestuur van Ammerstol geïnformeerd naar de toestand van het slachtoffer en wil graag met Thijs Schmidt in contact komen. De dader is inmiddels door het bestuur geroyeerd.

Pieter van der Laan

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier