ASV: 'Geen vechtpartij'

  •   977 keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Voetbalvereniging Ammerstol (ASV) bestrijdt dat zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Moordrecht sprake was van een vechtpartij voordat Ammerstol-speler Michel Rozendaal werd geveld door een kopstoot en medespeler Thijs Schmidt knock-out werd geslagen.

"De wedstrijd verliep volstrekt normaal, totdat er een speler van Moordrecht dreigende taal uitsloeg richting Michel Rozendaal, kort nadat we onze aansluitingstreffer hadden gemaakt", reageert Erwin den Hartog namens het bestuur van de Ammerstolse SV op het incident. "Laatstgenoemde reageerde hier wat laconiek op, wat bij een andere Moordrecht-speler aanleiding was om ineens voor Rozendaal op te duiken en hem met een kopstoot te vellen."

Deze speler liep hierna terug naar zijn eigen helft, maar werd in het voorbijgaan aangesproken door Thijs Schmidt op zijn actie.

Erwin den Hartog: "Thijs vroeg hem met opgeheven armen: 'wat ben jij nou aan het doen, man?' Hierna snelde deze jongen naar Thijs toe en sloeg hem knock-out. Ik lees het nergens, maar Thijs is even bewusteloos geweest en heeft zeker één minuut op de grond gelegen. Hierna is de Moordrecht-speler, na nog iemand van ons te hebben bedreigd, door twee medespelers van het veld begeleid."

Thijs Schmidt brak door de klap zijn kaak op twee plaatsen. Ook mist hij een tand.

Erwin den Hartog benadrukkend: "Er ging dus geen vechtpartij aan het incident vooraf, zoals hier en daar valt te lezen. Onze spelers treffen geen blaam, maar ook de club Moordrecht en hun eerste elftal niet. Er ging één iemand door het lint met geschetste gevolgen."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }