Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Spirit en DCV konden de toeschouwers niet vermaken.
• Spirit en DCV konden de toeschouwers niet vermaken. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Spirit en DCV houden elkaar in een wurggreep

  •   447 keer gelezen   Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Voor de neutrale toeschouwer viel er weinig te genieten bij Spirit-DCV. De hoogtepunten waren op één hand te tellen.

De angst om niet te verliezen voerde de boventoon. Het resulteerde in een soort blokkadevoetbal, waarin beide teams veel spelers achter de bal hielden.

De trainers gaven toe dat de nul heilig was. DCV had de tweede laatste duels met 4-1 verloren en dat irriteerde oefenmeester Ronald Klinkenberg mateloos. "Dan wil je niet nog eens op je gezicht gaan zo vlak bij huis."

Geconcentreerd blijven, de tegenstander aanpakken en hopen op een succesvolle counter. Daarvoor zette hij Tim Hoogendijk onder de lat, omdat deze over een verre uittrap beschikt. Daan van Ingen versterkte het middenveld ten faveure van aanvaller Johan van Wageningen, die tot een kwartier voor tijd op de bank bleef.

Scoren
Bij Spirit is scoren een groot probleem. Trainer Richard van Cappellen zette Ingmar Burema in de punt van de aanval, maar hij kon geen potten breken. Ook diens vervanger Laurens Visser slaagde er niet in het centrale duo Kenny Fonseca/Max Blankers aan het wankelen te krijgen.

Visser haakt binnenkort af, want hij wordt geopereerd aan een stukje bot in zijn enkel. Het herstel vergt zo'n zes weken, wat betekent dat Visser pas na de winterstop weer inzetbaar is. "Giorgio Getrouw is op de weg terug. Hij speelde vandaag drie kwartier mee met Spirit 2. Hij komt er aan", aldus Van Cappellen.

De Spirit-trainer was niet te spreken over de amusementswaarde van het streektreffen. "We hielden elkaar in een wurggreep."

Spirit heeft in Tim van der Zee en Amine Karroum twee creatieve middenvelders, die een versnelling in huis hebben. De verlossende steekpass of snelle passeeractie kwam er echter niet. De enige grote mogelijkheid in de eerste helft was voor Ingmar Burema, die de bal vanaf 30 meter over het lege doel van DCV schoot.

Bij de Krimpenaren liet de samenwerking tussen Carlo de Reuver en Houcime Hammach te wensen over. Beiden waren onzichtbaar. Daarom wierp Klinkenberg supersub Johan van Wageningen in de slotfase in het strijdperk, maar de lange goaltjesdief kreeg zijn hoofd niet tegen de bal.

Amine Karroum (Spirit) kon met tweemaal geel vertrekken.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, de stand en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }