Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Bij de derby tussen Spirit en DCV staat meer dan de eer op het spel.
• Bij de derby tussen Spirit en DCV staat meer dan de eer op het spel. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Derby nadert: 'We staan te popelen'

  •   keer gelezen   Sport

OUDERKERK/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Spirit-DCV is een beladen derby met wisselende uitslagen. Spirit-verdediger Robbin Brouwer en DCV-aanvaller Johan van Wageningen blikken alvast vooruit.


Eerstgenoemde kijkt reikhalzend uit naar de streekderby met DCV. "En niet alleen ik, de hele groep staat te popelen. We hebben door een valse start met 4-1 verloren van Alexandria'66. Dat kwam mede door een reeks blessures. Daarna hebben we op eigen veld SVS en Strijen verslagen. Nu iedereen weer bijna hersteld is, kunnen we kijken waar we staan. Inmiddels ben ik er wel achter dat iedereen kan van iedereen winnen in deze tweede klasse D. De krachtsverschillen zijn gering. Als iedereen fit is en blijft werken voor elkaar ben ik ervan overtuigd dat Spirit dit seizoen hoge ogen kan gooien. We hebben genoeg kwaliteit in de selectie. Een prijs pakken hoort daarom bij onze doelstelling."

Schoonhoven
Brouwer maakt deel uit van de Schoonhovense trojka. Giorgio Getrouw en Amine Karroum behoren eveneens tot de carpoolers, die een aantal malen per week gezamenlijk naar Ouderkerk aan den IJssel tuffen. Voetbalvereniging Schoonhoven, waar het drietal jaren rondzwom in de kweekvijver, moet dat met leden ogen toezien.

"Amine heeft het naar z'n zin bij Spirit. Hij leeft helemaal op en valt goed in de groep. Daar heeft het trainingskamp in Polen aan bijgedragen. Amine heeft inmiddels laten zien dat hij een versterking is voor Spirit. Giorgio Getrouw is op de weg terug na zijn blessure. Ik ben blij om hem weer op het veld te zien. We trekken al jaren met elkaar op en zijn vaak samen in de sportschool bezig om sterker te worden. Giorgio zal snel aansluiten en dat geeft trainer Richard van Cappellen een extra optie in de voorhoede."

Brouwer voorspelt een 2-0 zege voor Spirit.

Beladen
Spirit-DCV is altijd leuk, meent DCV-aanvaller Johan van Wageningen. Hij baalt ervan dat DCV na twee prima wedstrijden tegen een zeperd aanliep bij NSVV. "Ondanks het vele balbezit en het veldoverwicht hebben we door scheidsrechterlijke dwalingen en eigen fouten toch verloren en dat was beslist onnodig. Het treffen met Spirit is voor menigeen een beladen wedstrijd, maar voor mij is Spirit gewoon de volgende tegenstander. In het verleden heb ik diverse keren mogen scoren in deze derby, maar dat was geen garantie voor succes. Het kan me ook niets schelen wie er scoort, als we de winst maar naar ons toetrekken."

DCV wil wederom meedoen om de prijzen. "Dan zal je voor niemand onder moeten doen. We spelen al een aantal jaren met een vaste kern van 'DCV-jongens'. We zijn goed op elkaar zijn ingespeeld en hebben de gezamenlijke ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen. Dat doen we met veel arbeid en als het even kan goed voetbal, maar vergeet vooral het plezier niet."

Van Wageningen zet in op een 0-2 overwinning voor DCV.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier