Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Carlo de Reuver goud waard voor DCV

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • DCV dankte zaterdag de sluwe Carlo de Reuver in het duel met Strijen. De aanvoerder scoorde tweemaal en dat was voldoende voor drie punten.


DCV rekende tegelijkertijd af met een 'angstgegner', want vorig seizoen leverde de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg zes punten in tegen de club uit de Hoekse Waard.

Trainer Klinkenberg kreeg na afloop de glimlach dan ook niet van zijn gezicht. "We hebben niets weggegeven en twee keer fraai gescoord. Dan kan mijn middag niet meer stuk. Als je defensie klopt, heb je een zorg minder. Kenny Fonseca was de beste man op het veld. Hij heerste over de grond en in de lucht. Het was een oerdegelijke overwinning."

Counters
Je krijgt er geen stijlprijs voor, maar dat zal meningeen een zorg zijn. DCV moet het hebben van arbeid, strijdlust en counters.

Daarin spelen Carlo de Reuver en Johan van Wageningen een belangrijke rol. De Reuver is de man van de acties en Van Wageningen is het schakelstation. Hij schermde de bal steeds goed af en had twee keer kunnen scoren, voordat hij licht geblesseerd uitviel. "Ja, daar baalde ik van. Maar gelukkig had ik nuttige momenten voor de ploeg."

Scoren is een vak apart en dat hoef je voormalige Excelsior-spits Carlo de Reuver niet te vertellen. Je moet hem niet de ruimte geven. Als hij opdook was het meteen gevaarlijk voor het doel van Strijen. Toch duurde het tot de 38ste minuut, voordat De Reuver na een steekpass van Houcime el Hammach de Strijen-doelman Natoe dos Santos het nakijken gaf: 1-0.

Niet veel later lukte het de goalie pas op het laatste moment de stuiterbal van De Reuver te keren. Anders was het pleit al voor de pauze beslecht.

Uitstel
Het was echter uitstel van executie, want DCV was niet van plan om te wijken voor Strijen. De counters waren veel gevaarlijker en uit één daarvan schoot De Reuver in de 70ste minuut wederom raak: 2-0. In de slotfase bleef DCV eenvoudig overeind. De Reuver was zeer content met de instelling van zijn team.

"We hebben een collectieve prestatie geleverd. Ik ben blij met mijn doelpunten, maar geef toe dat ik wat minder zelfzuchtig moet zijn. Dat zit echter in de aard van het beestje", lachte hij na afloop.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen en het programma: http://www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier