Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De prijswinnaars in Kockengen.
• De prijswinnaars in Kockengen.

Junior Reinier Overbeek heerst in Kockengen

  •   keer gelezen   Sport

KOCKENGEN • Reinier Overbeek verzette ook tijdens de laatste seizoenswedstrijd polsstokverspringen alle bakens. De eerstejaars junior liet op de nieuwe accommodatie van Kockengen iedereen achter zich.


Overbeek mocht in Kockengen voor het eerst aanschuiven bij de senioren. Met een daverende 20.83 meter won hij meteen de wedstrijd.

Het was de verste juniorensprong ooit op Hollandse bodem. De kersverse Nederlands Kampioen bij de senioren Rian Baas (Utrecht) bleef hier net bij achter. Hij ging iets uit koers en sprong 20.78 meter.

Jaco de Groot (Kamerik) eindigde de middag met een fraaie 20,55 meter op de derde plaats. Hollands kampioen Wilco van Amerongen (Benschop) zat een aantal malen dreigend in de stok, maar kon het rechte spoor net niet vinden.

Natsprong
Bij de dames was Nederlands kampioene Wendy Helmes (IJsselstein) in al haar sprongen -behalve een nogal spectaculaire natsprong- beter dan de concurrentie. Hollands kampioene Julia van Eijk uit Haastrecht leek in haar eerste sprong weliswaar onderweg naar haar eerste 16 meter, maar maakte op het dode punt een kleine maar fatale (stuur)fout. Het leidde tot een natsprong.

In de leeftijdsgroep t/m 16 jaar (jongens) waren dit seizoen de meest spannende wedstrijden gezien. Zo ook in Kockengen.

Het bal werd geopend door thuisspringer Ties Meijer. Hij verbeterde tweemaal zijn persoonlijk record, bracht het naar 16.88 meter en liet daarmee zien dat er veel mogelijk was op de nieuwe schansen. Al snel volgden Nederlands Kampioen Roy Velis (Benschop), klassementswinnaar Guus Hoogland (Montfoort) en Mark van der Horst (Schoonhoven). Het werd stuivertje wisselen aan de top.

In de eerste ronde van de finale leek Guus Hoogland de wedstrijd op slot te zetten met een afstand van 17.71 meter. Velis liet zich, zoals zo vaak, prompt van zijn beste kant zien en sprong 1 centimeter verder. Het bleek niet genoeg. Guus Hoogland verpulverde zijn persoonlijk record naar 18.67 meter en verbrak daarmee ook het Nederlands seizoensrecord in zijn categorie. Mark van der Horst kwam nog heel dichtbij. Hij ging voor het eerst in zijn leven voorbij de 18 meter en haalde daarmee, in de laatste wedstrijd van het seizoen, zijn ambitieuze jaardoel.

Ruben van Eijk uit Haastrecht, voor het eerst in de Topklasse, bracht in twee stappen zijn persoonlijk record ruim een meter verder: 16.63 meter.

Afgetekend
Bij de meisjes sprong Thalina van der Wind uit Snelrewaard een persoonlijk record van 14.54 meter. Hiermee won ze de wedstrijd afgetekend. Ook Moniek van Vliet (Nieuwkoop) sprong een persoonlijk record en reikte voor het eerst verder dan 13 meter. Lieke Stolwijk uit Bodegraven werd derde.

De accommodatie in Kockengen wordt komende winter verder geoptimaliseerd, zodat deze in 2020 mee kan draaien met de reguliere competities.

Pieter Hielema

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier