Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Chantal van Poppelen en Senne Braun.
• Chantal van Poppelen en Senne Braun. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Gelegenheidsduo wint dubbel Swaneveld Open

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Ze hadden elkaar voor dit toernooi niet eerder gezien, maar toch slaagden Chantal van Poppelen (Lopik) en Senne Braun (Delft) er in het gemengd dubbel te winnen.


Ze versloegen het Goudse duo Wim Jaap van der Wiel en Marieke Zegwaart in drie sets.

Braun (Delftse Tennisbond) had al eerder zijn visitekaartje afgegeven door in het enkelspel in de hoogste categorie Sander Zijlstra met 6-2, 7-5 te verslaan. Het was dan ook een lucratieve dag voor de nummer 44 van Nederland. "Leuk toernooi en een prima ambiance", loofde hij de organisatie van het Swaneveld Open bij tennisvereniging Het Hofland.

De weersomstandigheden waren prima op de finaledag, ook al moesten de tennissers rekening houden met harde wind. Het weerhield Laura den Haan er niet van om met Vince Jongbloed een sterke partij af te leveren tegen broer en zus Van Zwienen uit Haastrecht. Het werd een driesetter: 6-7, 6-2, 6-2.

Drie sets waren eveneens nodig in het herendubbel 2. Het scheelde weinig of Vince Jongbloed en Sander Tuitel hadden voor een stunt gezorgd. De Nieuwerkerkers Sander Zijlstra en Wietze Janssen waren echter te sterk.

Het 14-jarige Schoonhovense talent Lars Wagenaar kwam in HD5 voor het eerst in actie met zijn vader Wessel. Tegen dit geweld waren Marc Sanne en Jarno van der Woude niet opgewassen. Wagenaar traint tegenwoordig bij tennisschool Maximus in Zwijndrecht, waar tennistrainer Lennert Kaptein hem begeleidt. "Prima trainer, en lekker dichtbij."

De voetballers Tom Kruiper en Julian van Schaik (VV Schoonhoven) trokken het meeste publiek tijdens hun (eenvoudig gewonnen) partij in HD7 tegen Gerjon Akse en Melvin van Nood.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier