Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Patrick Roest geniet thuis op de boerderij.
• Patrick Roest geniet thuis op de boerderij. (Foto: Stephan Tellier)

Patrick Roest: stilte voor de storm

  •   keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • Wereldkampioen schaatsen Patrick Roest laadde afgelopen week de accu op in zijn thuisdorp Lekkerkerk.


Er stond rust op het trainingsschema en dat betekent dan ook echt rust. Thuis verveelt hij zich nooit. "Tijd voor familie en vrienden, een beetje helpen op de boerderij en lekker rijden op de trekker of quad. De spanning gaat hier volledig van de boog."

Toscane
Hoe lekker ook, het is stilte voor de storm. Komende week reist het team Jumbo-Visma af voor het laatste zomertrainingskamp in het Italiaanse Toscane. Dat wordt afzien, weet Patrick Roest. "Tien dagen lang ligt de focus op maximaal presteren. Alles komt dan aan bod. We trainen op de racefiets en de atletiekbaan, afgewisseld met skeeleren, bostrainingen en 'hillruns' tegen de Toscaanse hellingen. Dat gaat pijn doen."

Er liggen alweer zes maanden na het behalen van zijn tweede wereldtitel allround in Calgary en het gaat hem goed. Patrick verkeert in een uitstekende vorm. "Het gevoel is goed. Vanaf begin mei hebben we tweemaal per dag getraind in Nederland. We zitten veel op de racefiets en naast krachttraining hebben we de afgelopen twee maanden ook geschaatst in Heerenveen. In de samenstelling van onze ploeg is niets gewijzigd. De sfeer is fijn, er wordt veel gelachen."

De eerste krachtmeting van het nieuwe schaatsseizoen is tijdens het officieuze NK Clubs in Heerenveen op 5 oktober. "Dat wordt een mooie wedstrijd, waar ik uitkom voor STV Lekstreek. Nee, dat is geen tussendoortje. Het is het eerste meetpunt na de zomer. Een echte indicatie dus. Daarna gaan we op trainingskamp naar Inzell, waar we ook een paar wedstrijden zullen schaatsen."

Hoofddoelen
Van 1 tot en met 3 november volgt het kwalificatietoernooi in Heerenveen waar de tickets verdeeld worden voor deelname aan de wereldbekerwedstrijden. Hoofddoelen voor Patrick zijn uiteraard de grote toernooien, te beginnen bij het NK Afstanden in Heerenveen (27-29 december), het EK Afstanden in Heerenveen (10-12 januari) en het WK Afstanden in Salt Lake City (13-16 februari).

In Amerika worden recordtijden verwacht op het snelste ijs ter wereld. De grootste klapper moet komen tijdens het WK Allround en Sprint in Hamar (28 februari-1 maart). Daar gaat Patrick voor zijn derde wereldtitel. Iedere dag staat dan ook in het teken van zijn sport. "En van genieten, want schaatsen is mijn passie."

Zeker is dat in Hamar veel hotelkamers bezet zullen worden door familie en vrienden. Het lijkt nog ver weg, maar Patrick's moeder Bep kijkt er naar uit. "We gaan de kaarten maar vast bestellen".

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier