Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: wijntjesfotografie.nl

Spirit laat kansen op toernooiwinst liggen

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Spirit is er niet in geslaagd de finale van de IJsselcup te winnen.


In de finale tegen SVS bleef de ploeg van trainer Richard van Cappellen op het hoofdveld van DCV steken op een 2-2 gelijkspel. De Capellenaren namen daarna de strafschoppen beter: 5-3.

Spirit had in de reguliere speeltijd alle kans om SVS de genadestoot toe te dienen, maar miste teveel mogelijkheden. Met name Tim van der Zee en Timme van Hof waren niet in goede doen.

Voor rust had Spirit zeker drie keer moeten scoren. Van der Zee mikte echter met het hoofd en met de linkervoet de bal over de lat. SVS profiteerde van deze missers en kwam vlak voor de pauze na zwak ingrijpen van de verdediging op 0-1. Nog voor de thee schoot Timme van Hof de gelijkmaker binnen: 1-1.

"We waren slordig in de afwerking. Dat reken ik mezelf aan. In de competitie mag dat niet gebeuren", beloofde Van Hof na afloop. Ver in de tweede helft zette Robbin Brouwer de geel-witten op 2-1, maar door een makkelijk gegeven strafschop kwam SVS in de 89ste minuut langszij.

Bij Spirit lijkt ex-Schoonhovenaar Amine Karroum zijn draai te hebben gevonden. Hij behoorde tot de betere spelers en viel op door zijn snelle passeerbewegingen. Bas Haasnoot stond sinds negen maanden weer onder de lat. Hij zal de concurrentiestrijd aangaan met Max van Herk.

Stefan Bitter viel uit met een lelijke schouderblessure en werd door zijn vriendin naar de HAP vervoerd.

DCV versloeg in de strijd om de derde en vierde plaats het Capelse Zwervers met 4-2. Carlo de Reuver (2), Houssain Hammach en Johan van Wageningen scoorden.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier