Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Piotr Havik (r) in de finale van de sluitingskoers.
• Piotr Havik (r) in de finale van de sluitingskoers. (Archieffoto: )

Piotr Havik wint zijn eerste profkoers op de weg

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL • Piotr Havik heeft dinsdag in het Belgische Zottegem zijn eerste profkoers in zijn carrière gewonnen. Daarmee werd het ook de eerste profoverwinning van zijn wielerploeg BEAT Cycling Club op de weg.


Na een zware koers kwam de wielrenner uit Ammerstol alleen aan bij de finish, enkele secondes voor de eerste achtervolgende groep waarin André Greipel in de sprint de tweede plaats pakte. Piotr bekroonde met deze overwinning het succesvolle seizoen van BEAT met de grootste wegoverwinning in de geschiedenis van de ploeg.

Slagveld
Piotr Havik op de website van zijn wielerploeg: "Op de laatste kasseistrook ontstond een flink slagveld. Dat was eigenlijk de laatste kans om André Greipel te lossen. Ik kwam goed over de kasseien en wist me daar los te trekken en naar de koplopers te rijden. Ons geluk was dat Greipel er nog bij zat, waardoor niemand echt door durfde te rijden om ons terug te halen. Op die manier krijg je net iets meer ruimte, wat je nodig hebt in die laatste kilometers."

Vervolgens: "Drie jaar geleden ben ik begonnen bij deze ploeg, waar ik de kans heb gekregen om rustig te groeien en mezelf te ontwikkelen als renner. Ik ben ontzettend blij dat ik nu de eer heb om de allereerste '1.1 koers' binnen te halen voor BEAT Cycling Club."

Ook ploegleider Egon van Kessel was content. "Ik had nooit gedacht dat Piotr Gianni Vermeersch los zou rijden, maar dat doet hij toch. Dat geeft wel aan welk niveau hij heeft."

(bron: http://www.beatcyclingclub.com)

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier