• Sven Gerla.
• Sven Gerla. Foto: wijntjesfotografie.nl

Sven Gerla maakt zijn faam waar in Krimpen

Sportt 566 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De als eerste geplaatste Sven Gerla heeft overtuigend het Rubo Langeland tennistoernooi in het herenkel 5 gewonnen.

In de finale versloeg de 19-jarige Capellenaar zijn Krimpense tegenstander Guus van Zeelst in twee sets: 6-0, 7-5.

Beiden waren niet geheel fris aan het eind van de middag, want ze hadden op de slotdag een druk programma afgewerkt. Van Zeelst en Gerla traden namelijk ook in dubbelfinales in het strijdperk. Dat leverde de finalisten moeizame driesetters en dus veel zweetdruppels op.

Sven Gerla werd in het gemengd dubbel 5 geassisteerd door tennistalent Romy van den Berg. Zij bedwongen Jeffrey van den Bos en Mandy Koster na een kansloze nederlaag in de eerste set met 2-6, 6-2, 6-4.

Guus van Zeelst en Gabor Hornyak bereikten in het herendubbel 5 eveneens de eindstrijd en hielden Huib Jongste en Glenn Nuijen er met veel moeite onder. Tot twee keer toe moest een tie-break de beslissing brengen: 5-7, 7-6, 7-6.

In de hoogste damespoule (DE4) was er door het wegvallen van Elise Heukels een treffen tussen slechts drie dames.

Districtstennister Sofie van Reek (14) gaf aan waarom deze Arubaanse belofte uit Oostvoorne als eerste was geplaatst. Zij versloeg achtereenvolgens Sanne van Rossum (6-1, 6-3) en Annabel Saad van der Pol (6-3, 6-4). Het is voor toernooiorganisatoren steeds lastiger om sterke heren- en damespoules op te zetten, want de spoeling is dun.

Hoewel vooral de gestaag vallende regen zaterdagmiddag het spelplezier tartte, slaagde TV Langeland er met de all-weather kunstgrasbanen toch in het programma tot een goed einde te brengen.

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan

Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

• Romy van den Berg.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden