Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Lansingh probeert de jongste jeugd enthousiast te maken voor de zwem- en waterpolosport.
• De Lansingh probeert de jongste jeugd enthousiast te maken voor de zwem- en waterpolosport.

De Lansingh koestert pupillenteam

  •   keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De jeugdopleiding vormt het fundament van iedere sportvereniging. Daarom koestert De Lansingh het nieuwe pupillenteam van de waterpolotak. De jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar krijgen twee keer per week bijna persoonlijke aandacht van hun trainers.


Tot de oefenmeesters behoort Harm Rebergen (39), die al twintig jaar uitkomt in het eerste zevental van de Krimpense vereniging. "We zijn blij met deze ontwikkeling. Het stimuleert De Lansingh om zwemmen en polo op de kaart te zetten. Jongeren kiezen niet zomaar voor deze sport. Je moet hen benaderen en via zwemles en introductietrainingen hun interesse kweken. Daarvoor hebben we basisscholen benaderd en op sportmarkten gestaan. Dat heeft diverse aanmeldingen opgeleverd."

Safarizwemmen
De eerste belangrijke stap was al eerder gezet met het aanbieden van 'safari-zwemmen'. Daarbij worden wedstrijdzwemmen, waterpolo en recreatief zwemmen op speelse wijze gecombineerd.

"Elk kind heeft zo z'n voorkeur. Safari-zwemmen is ideaal om dat te ontdekken. We zijn er vorig jaar mee begonnen. Het is een succes, want er zijn zo'n dertig kinderen op vrijdagmiddag tussen 17.45 uur en 18.30 uur aanwezig. In de ene les leg je de nadruk op zwemvaardigheden en in een andere les komt de bal er aan te pas. Als je daar vroeg mee begint, heb je er vaak jarenlang plezier van. Het zou fijn zijn als onze nationale waterpoloteams deze prachtige sport nog een zetje zouden geven. Op het ogenblik hapert het echter bij de dames en de heren. Daarom zal je zelf op de trom moeten blijven slaan."

De Lansingh telt drie seniorenteams, drie combiteams bij de jeugd en een pupillenteam. De Krimpenaren werken nauw samen met BZC uit Bergambacht. "Als de jeugdteams jongens of meisjes tekort komen, moet je elkaar helpen. Het zou zonde zijn als het ledental opdroogt. Op deze manier houden we de jeugdafdelingen in stand. We trainen en spelen afwisselend in zwembad De Lansingh en De Hofstee. Intussen zoeken beide verenigingen naar uitbreiding."

Promotie
Voor het eerste herenteam is geen zoektocht nodig. Oud-spelers keren uit zichzelf terug naar De Lansingh. Harm Rebergen is de nestor van het poloteam, maar voelt zich fit genoeg om er als mid-achter ten minste nog een seizoen aan vast te knopen.

"Jim van der Blom speelde jaren bij ZV Vlaardingen in de hoofdklasse en ook Ralf Nuijt is weer van de partij. Met deze selectie zouden bij de eerste drie moeten kunnen eindigen. Promotie zou wel leuk zijn. Komen we weer uit tegen BZC."

Want hoewel beide clubs uitstekend met elkaar overweg kunnen, is er wel degelijk sportieve rivaliteit. "We hebben afgelopen seizoen hun promotiefeestje nog in de war geschopt", lacht Rebergen. "De bloemen lagen klaar, maar wij wonnen in De Hofstee. Dat zorgde voor zure gezichten, maar je geeft de punten uiteraard niet cadeau."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier