Afbeelding

TCK weer landskampioen

Sport 475 keer gelezen

SANTPOORT/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Gejuich steeg op na de laatste partij in de finale tussen TCK en Oud Wassenaar. De champagne kon worden ontkurkt door de Krimpense tennissers en hun trouwe supporters, want de overtuigende 5-1 overwinning betekende de derde nationale titel in de topklasse.

In Santpoort waren diverse clubleden getuige van een fraai tennisweekeinde onder perfecte omstandigheden. TCK nam het zaterdag in de halve finale op tegen De Delftse Hout en had enige moeite om deze taaie opponent te verslaan. Na vier pittige enkelspelen stond het 2-2, omdat Luuk van Eeuwen en Rob van den Berg verloren. Pas in de dubbelspelen ging het van een leien dakje: 4-2.

In de finale ging het zondagmiddag ook niet meteen crescendo, want kopman Bart van den Berg verloor van Oud Wassenaars eerste man. Dat werd vervolgens snel rechtgezet door Thorsten Sollie. Wilco Geenen (in twee sets) en Yoeri Ertner volgden zijn voorbeeld.

Daarna was het zaak om een van de dubbelspelen te winnen. De broers Bart en Rob van den Berg lieten hun teamgenoten niet in de steek. Het resultaat in de andere dubbelpartij deed er toen niet meer toe. Niettemin boekten Sollie en Geenen het vijfde punt en dat mag toch opmerkelijk worden genoemd, want Oud Wassenaar beschikt over een ijzersterke formatie.

TCK-voorzitter Karin de Vries loofde de instelling van het team, dat de Krimpense tennisclub blijft verbazen. Drie keer achtereen de beste topklasser van Nederland worden is een wereldprestatie. In de voorgaande jaren was de eindzege steeds een hachelijke onderneming, maar het afgelopen weekeinde liet TCK er geen twijfel over bestaan.

"We zijn trots op deze mannen. Uiteraard volgt er een huldiging op ons tennispark aan de Kerkdreef. De voorkeur gaat uit op vrijdagavond tijdens ons open toernooi, maar we zullen dat nog afstemmen met de kampioenen."

Pieter van der Laan

Pieter van der Laan

Freelance-journalist Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 9 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 11 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden