Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Jordi Potuijt (m) in de wedstrijd tegen Maense, waar hij even later zwaar geblesseerd uitviel.
• Jordi Potuijt (m) in de wedstrijd tegen Maense, waar hij even later zwaar geblesseerd uitviel. (Foto: Jarno Broere)

Jordi Potuijt wacht onzekere voetbaltoekomst

  •   keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Jordi Potuijt staat minstens een seizoen aan de kant met een ernstige knieblessure. In het met 4-0 gewonnen nacompetitieduel tegen Maense scheurde de onfortuinlijke middenvelder in de slotfase zijn voorste kruisband af.


Een uitstekend seizoen bij Bergambacht eindigde hiermee in mineur voor de 24-jarige Potuijt. Zijn linkerknie ligt in puin en tot overmaat van ramp verspeelde de zaterdagvierdeklasser vorige week de geplande promotie in een zinderende wedstrijd tegen Lekkerkerk.

Tot de 85ste minuut stond het elftal van de vertrekkende trainer Bert Potuijt met een been in de derde klasse, tot Lekkerkerk net als vorig jaar meedogenloos toesloeg.

Zak en as
Wie denkt dat de student Bedrijfscommunicatie nu in zak en as zit, komt bedrogen uit. Hij heeft al volop plannen voor de toekomst.

"Een noodzakelijke operatie komt eraan en ik wil betrokken blijven bij het voetbal. Ik speel mijn hele leven al bij Bergambacht. Als A-junior viel ik al regelmatig in bij de hoofdmacht en als eerstejaars senior maakte ik zes jaar geleden de overstap naar het zaterdagvoetbal mee. Onder de hoede van Anton van der Stelt en mijn oom Bert Potuijt is Bergambacht elk jaar beter geworden. Jammer dat we onszelf niet beloonden met promotie."

Meniscus
Het finaleduel tegen Lekkerkerk moest hij dus noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. In de eerste nacompetitiewedstrijd -tegen Maense- viel Potuijt geblesseerd uit. "In de 80ste minuut wilde ik een duel aangaan, maar mijn onderbeen bleef op het stroeve kunstgras staan. Ik voelde meteen dat het mis was. Twee jaar eerder was mijn voorste kruisband al eens ingescheurd. Met veel oefeningen om mijn bovenbeenspieren te versterken leek die blessure onder controle. Uit een mri-scan bleek dat naast de afgescheurde voorste kruisband de meniscus is ingescheurd en dat er botkneuzingen zijn. Na de operatie zal mijn linkerknie nooit meer worden wat het is, maar ik ga de strijd aan om er zo goed mogelijk van af te komen. De revalidatie zal negen maanden in beslag nemen. Komend seizoen speel ik dus niet."

Vriendengroep
Stilzitten is er echter niet bij voor de onfortuinlijke Bergambachtenaar. Hij gaat zijn studie afronden en wil actief blijven als jeugdtrainer van Bergambacht onder 15.

"Ik hoop dat beide lukken", vervolgt Jordi met gefronst voorhoofd. "Ik speel al vanaf de F'jes bij Bergambacht en kan een leven zonder voetbal niet voorstellen. Ik hoop ook betrokken te blijven bij het eerste elftal. Het is een hechte vriendengroep. Vrijwel iedereen is volgend seizoen weer van de partij. Uiteraard hoop ik nog te voetballen, maar mijn ambitie ligt in het trainersvak. Ik heb mijn diploma om een vierdeklasser te mogen trainen al op zak. Het diploma UEFA B wil ik nog gaan halen. Ik heb ook al een club op het oog: Bergambacht!"

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier