Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Alle prijswinnaars.
• Alle prijswinnaars.

Wilco van Amerongen komt net tekort

  •   256 keer gelezen   Sport

VLIST • Polsstokverspringer Wilco van Amerongen greep zaterdagavond in Vlist net naast de Samenwerkingsbokaal. De Benschoppenaar overbrugde een afstand van 20.19 meter. Winnaar Rian Baas (Utrecht) landde na 20.20 meter in het zandbed.

Wilco van Amerongen, die als junior op weg was de beste fierljepper te worden, is na een kwakkelperiode terug aan de top. Zijn gehavende knie is weer 100% in orde en het zelfvertrouwen is terug.

"De afgelopen winter heb ik met Jaco de Groot, de beste Hollandse springer, getraind," verklaarde Van Amerongen na afloop. "De pure krachtoefeningen heb ik lichter gemaakt. Er is meer aandacht besteed aan souplesse en dat werpt zijn vruchten af. Het gevoel dat ik had als junior is weer terug. Ik verbeter mijn pr's weer."

De thuisspringers Wouter en Thomas van Midden eindigden als derde en vierde. In de finale deden de broers een aanval op de toppositie. Wouter (20.03 meter) kwam nog het dichtst in de buurt. "Het is mijn tweede twintigmeter-sprong dit seizoen, dus met dit resultaat ben ik wel tevreden."

Thomas perste er een afstand van 19.82 meter uit. Bij de vrouwen zegevierde Dymphie Baas uit Oudewater afgetekend. Aan haar winnende sprong van 16.71 meter konden Demi Groothedde (Jaarsveld, 14,26) en Julia van Eijk (14.02 meter) niet tippen.

Junior Reinier Overbeek pakte na zijn zeldzame verlies een week eerder de draad van het winnen weer op. De Benschoppenaar liet met een afstand van 19.56 meter de thuisspringers Lucas van Eijk (19.13) en Chris Anker (17.94) achter zich.

"De nederlaag zette mij weer op scherp en dat is alleen maar goed," aldus Overbeek. "Lucas zette een goede opening neer, waardoor ik meteen aan de bak moest."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }