Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Drie initiatiefnemers van de 'meidenclinics'.
• Drie initiatiefnemers van de 'meidenclinics'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

VV Schoonhoven op zoek naar meiden

  •   1145 keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Terwijl alle voetbalaandacht deze dagen gericht is op de Oranjeleeuwinnen, zet vv Schoonhoven in op nieuwe aanwas. De club zou graag weer meisjesvoetbal willen aanbieden.

"Daarmee komt voetbal als breedtesport tot zijn recht", meent voorzitter Paul van Schaik. "Dat is nu niet het geval. Het is een gemis. Dat heb ik reeds tijdens de nieuwjaarsreceptie nadrukkelijk naar voren gebracht."

Stil
De blauw-witten hebben door de jaren heen een enthousiaste damesvoetbaltak binnen de gelederen gehad, maar sinds twee jaar is het in die kringen stil op sportpark Het Hofland. Met lede ogen moesten de Schoonhovenaren toezien hoe diverse leden hun heil zochten bij vv Bergambacht en Cabauw.

"De dames kan ik niets kwalijk nemen. Ze hebben er destijds alles aan gedaan om de boel te redden, maar dat is op het allerlaatste moment mislukt. We begrijpen zelf ook niet goed waarom damesvoetbal in de regio floreert en hier in de stad niet van de grond komt. Mogelijk kiezen veel meiden voor hockey bij SMHC. Dat is hun goed recht. In de omringende dorpen heb je niet zo'n forse concurrent. Niettemin moeten er toch voldoende meisjes zijn die een balletje willen trappen in competitieverband?"

Er zijn weliswaar enkele meisjes lid van Schoonhoven, maar zij spelen met jongens in een team. "Als ze straks overstappen naar de C-jeugd ontstaat er een probleem", denkt jeugdvoorzitter Bianca van Donselaar. "Ik hoop dat we ze kunnen behouden."

Clinics
Van Schaik, Van Donselaar, jeugdcoördinator Den Boer en voormalig damesvoetbalgrensrechter Rick Winkel willen daarom op korte termijn de Schoonhovense basisscholen benaderen voor voetbalclinics door gediplomeerde trainers.

"De verrichtingen van het Nederlands dameselftal kunnen daarbij een positief signaal afgeven. Je zou zeggen dat onze dappere leeuwinnen een fraai uithangbord zijn voor de voetbalsport. Dat moet respons gaan opleveren", verwacht Arno den Boer.

Schoonhoven wil vooral de allerjongste lichting aanspreken. "Dat is het fundament van de damestak. Zo krijgen kinderen in een vroeg stadium de voetbalvaardigheden onder de knie. Bovendien zou je dan op complete damesteams kunnen sturen. Dan heb je kans dat het meisjesvoetbal een blijvertje is", aldus Van Schaik. "De KNVB haalt de grootste ledenwinst via meisjes. Die tak blijft groeien."

De voorzitter delegeert de aanpak naar enkele enthousiaste leden, die de kar willen trekken. Het is de bedoeling dat de voetbalvereniging nog voor de maand juli een clinic houdt. "We roepen iedereen op om kennis te maken met voetbal", zegt Bianca van Donselaar wervend. "Meisjes kunnen zich aanmelden via de website."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }