Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Marcel Dekker fier bovenaan in Mazda MX-5 Cup

  •   275 keer gelezen   Sport
• Marcel Dekker met weer een prijs.
• Marcel Dekker met weer een prijs.

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Marcel Dekker kan met een goed gevoel terugkijken op zijn seizoensstart in de nieuwe Mazda MX-5 Cup. De Krimpenaar staat met tien punten voorsprong op de nummer twee fier bovenaan.

Na een mislukt seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup -met veel technische malheur- kreeg Marcel Dekker de mogelijkheid om over te stappen naar de nieuwe Mazda MX-5 Cup. Dekker hierover: "Deze klasse wordt ondersteund door importeur Mazda Motors Nederland en heeft veel potentie. Er wordt gereden tijdens de mooiste evenementen in de Benelux, elke race wordt uitgebreid uitgezonden op RTL7 en voor de sponsors is er een goed platform om gasten mee te nemen naar de circuits."

Vandaar dat hij niet lang na hoefde te denken over een overstap. "Ik ben heel blij met deze auto. Hij is verbazingwekkend snel door het lage gewicht en het hoge gripniveau, waardoor we menig sportscar verslaan qua rondentijden."

Racedagen
Het seizoen van de Mazda MX-5 Cup ging van start tijdens het grootste autosportevenement in Nederland, de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort. Voor ruim 100.000 man publiek was Marcel Dekker één van de smaakmakers.

Dit terwijl het weekend tijdens de kwalificatie nog in het water leek te vallen, omdat vlak voor de tijdtraining de wielophanging bleek te zijn verschoven. Met een krom wiel sleepte Marcel er nog een vijfde tijd uit, die achteraf een ideale uitgangspositie bleek voor de races. Vanwege de 'top-10 reverse-grid' werden de eerste tien coureurs andersom op de startopstelling geplaatst voor race 1 en kon Dekker dus vanaf de zesde en vijfde positie starten. Hiervandaan maakte hij een raket-start en stootte door naar de koppositie. Die stond hij niet meer af.

"Met nog eens een tweede plaats in de tweede race was het een prima start van het seizoen, aldus een tevreden coureur.

Twee weken later stonden alweer de tweede races van het seizoen op het programma op het Belgische circuit Zolder. Tijdens dat weekend was Dekker in de trainingen al overtuigend het snelst om vervolgens in de kwalificatie -waar de startposities worden bepaald- naar de pole position te rijden voor zijn grote concurrent Andras Kiraly.

Tijdens de eerste race moest hij vanaf positie 10 naar voren komen. Zijn inhaalrace leidde tot de derde plaats. Op zondag liep het echter niet naar wens, nadat hij zijn pole position verruilde voor een vierde plaats.

"Ik moest alle zeilen bij zetten om mijn concurrenten voor te blijven. Helaas werd ik in de vierde ronde van de baan gedrukt en moest ik een stukje door het grind. Hierdoor viel ik terug naar de derde positie. Ik kon daarna nog wel volgen, maar niet meer aanvallen en besloot daarom te consolideren. De eerste positie in het klassement is waar ik het uiteindelijk voor doe", aldus de Krimpenaar, die met vertrouwen uitkijkt naar de volgende races.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }