Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
•
• (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Bergambacht met enig fortuin door naar finale

  •   592 keer gelezen   Sport

BERGAMBACHT • Bergambacht won met 2-1 van een beter voetballend CKC. In de finale wacht nu -net als vorig seizoen- Lekkerkerk.

Voor hetzelfde geld was overigens CKC de tegenstander geweest van de Lekkerkerkers.

De gasten, die twee jaar geleden overstapten naar het zaterdagvoetbal, hadden een team in het veld staan, dat niet onderdeed voor de thuisclub. Met rustig opbouwend spel drukte CKC de blauw-zwarten terug op eigen helft, maar Bergambacht heeft geen moeite met dit speelbeeld.

Het elftal van Bert Potuyt leunt op zijn twee snelle aanvallers Pieter Meijer en Twan Schmidt, die er in de omschakeling razendsnel uit komen. Voor rust kon CKC dit gevaar nog intomen en kwamen beide clubs niet tot scoren.

Overzicht
In de tweede helft was het wel raak. Nadat CKC'er Vinicius Johannis Bongaerts een opgelegde kans miste, kwam middenvelder Erik Kuiper in balbezit. Hij behield het overzicht en stuurde op links Pieter Meijer weg, die de bal met een afgemeten voorzet in de voeten van Twan Schmidt plaatste, die raak schoot.

Drie minuten later kopte Mike van der Spoel de gelijkmaker keihard tegen de touwen. CKC had op dat moment de beste papieren om te winnen. Bert Potuyt zag het gevaar en bracht Bart den Boer in voor Kuiper om net als een week eerder de balans op het middenveld te herstellen. Dit keer kon Den Boer niet voorkomen, dat CKC steeds meer oprukte. Bergambacht-doelman Roy Pons moest diverse malen handelend optreden.

In de hectische slotfase schoot Meijer vanuit de draai de bal buiten bereik van CKC-doelman Perry Heijser tegen de buitenkant van de paal. Zijn volgende actie mondde wel uit in een doelpunt. Hij plaatste de bal in het zestienmetergebied, waar de geheel vrijstaande Luuk Botter Bergambacht naar de finale schoot.

"Ik had alle tijd om aan te leggen, maar raakte de bal totaal verkeerd," biechtte de matchwinnaar op. "Ik ben blij dat het lukte, want ik had geen benen meer voor een verlenging. Ik kijk uit naar de finalewedstrijd tegen Lekkerkerk. Ik viel toen als jeugdspeler na een half uur in. Wij waren toen de bovenliggende partij, maar verloren na een spannende verlenging alsnog."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }