Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Winnaar Remco Schouten.
• Winnaar Remco Schouten. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Remco Schouten wint Ronde van Lekkerkerk

  •   577 keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • Eliterenner Remco Schouten won op Hemelvaartsdag de 57ste Wielerronde van Lekkerkerk. In de finale versloeg de Ammerstollenaar zijn laatste twee overgebleven medevluchters in de sprint. Janneke Ensing uit Gieten won bij de vrouwen.

Remco Schouten maakte zijn eerder uitgesproken strijdplan meer dan waar. De clubrenner van het Gorcumse Jan van Arckel smeet niet met zijn krachten èn schreef de wedstrijd op zijn naam. Hier had de fietsende marathonschaatser van STV Lekstreek stilletje van gedroomd. 

Erik Jan Kooijman
"Vroeger stond ik met veel Lekstrekers langs de kant om de renners aan te moedigen," vertelt de 24-jarige Schouten. "Ik zag Erik Jan Kooiman winnen in 2009 en Coen Otterspeer in 2012.  Dat is wat ik wilde, zei ik tegen mijn vrienden. Ik ben blij dat het eindelijk gelukt is. In elke ontsnapping zat ik mee en als de vluchtgroep te groot werd, dan deed ik 'rustig' aan. Ik bemoeide mij niet met de leidersprijs en de premiesprints. Het probleem was dat ik niet iedereen kende in de kopgroep."

Andersom gold dat ook. Gouwenaar Wouter Been, die als derde finishte, wist als een van de weinigen in de vluchtgroep van tien man wiens wiel hij in de finale moest houden. "Toen Schouten aanzette, sloot ik direct aan," aldus Been. "Hij heeft verdiend gewonnen."

Feestje
Nummer twee Abe Celi stapte balend het podium af. Toen de continentale coureur uit Oosterhout in de laatste ronde aansloot, drong Schouten hem slim de kop op. "Ik liet hem het werk doen op de Kerkweg," vervolgde Schouten. "Ik ben niet erg rap, maar ik wist hem - gedragen door alle mensen langs de kant, die mij luidkeels aanmoedigden - ruim voor de eindstreep te passeren. Vanavond ga ik een klein feestje vieren in Amicitia."

De amateurs openden de wielerdag met een spannende koers. In de finale smolten drie groepen samen. Arian Oosthoek uit Delft won de massale aankomst. Schoonhovenaar Ando Overbeek, die lange tijd met een kopgroepje vooruit reed, klasseerde zich als tiende.

Vrouwen
Amy Pieters (Zwanenburg) won de korte tijdrit voor de Mijdrechtse topper Lorena Wiebes.

In de vrouwenkoers miste dit duo de slag. Janneke Ensing ging als eerste aan de haal. Met Nathalie van Gogh (Nieuw-Vennep) en Claudia Jongerius (Hoogerheide) bepaalde Ensing, die zich voorbereidt op de Ronde van Italië, de wedstrijd.

"Ik kom uit het marathonschaatsen, maar nu ligt mijn focus op het fietsen," zegt Ensing, die rijdt voor het Duitse UCI-team WNT-Rotor. "Ik voelde me sterk. Nadat Van Gogh het beslissende punt pakte voor de leidersprijs vertrok ik."

Nathalie van Gogh moest genoegen nemen met de tweede plaats. Jongerius was superblij met de derde podiumplek. Lorena Wiebes, die op de wereldranglijst de vierde plaats inneemt, won voor de Goudse Nancy van den Burg, de spurt van het peloton.

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK