Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het pak lopers vanaf de start.
• Het pak lopers vanaf de start. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Hemelvaartsdagloop: Sarissa de Vries troeft Steffie Broere af

  •   528 keer gelezen   Sport

LEKKERKERK • De Hemelvaartsdagloop in Lekkerkerk leverde bij de vrouwen een zege op voor de oud-Lekkerkerkse triatlete Sarissa de Vries, die plaatselijk favoriete Steffi Broere ruim voorbleef. Bij de mannen was Rotterdammer Patrick Kwist de snelste.

Ruim 200 deelnemers waagden zich 's morgens aan de 8,6 kilometer-wedstrijd op het wielerparkoers, waar in de middaguren de coureurs hun criterium reden.

Tussendoortje
Sarissa de Vries (30), die tegenwoordig in Limburg woont, sport en werkt, slaagde er met haar winnende tijd van 32.33 minuten niet in het parkoersrecord van haar grote voorbeeld Yvonne van Vlerken te verbeteren. "Deze race is een tussendoortje," vertelde ze na afloop. "Binnenkort start ik in Aken op een halve triatlon ter voorbereiding op de Challenge Almere, waar de EK-titel op het spel staat."

Steffie Broere verbeterde zich ten opzichte van vorig jaar, toen zij derde werd. "Met mijn eindtijd van 34.14 minuten ben ik ruim anderhalve minuut sneller," zegt ze trots. "Ik ben lid van een atletiekvereniging en train veel meer."

Lieke Ouwerkerk (Krimpen aan de Lek) zorgde met haar derde plaats (37.16 min.) voor een 'Krimpenerwaards' erepodium.

Bij de mannen verdeelden atleten uit de Rotterdamse regio de hoofdprijzen.

Patrick Kwist (51), die zijn race voltooide in 27.38 minuten, had nauwelijks tegenstand. Isaac de Haane (28.46) en Nick van der Poel (29.08) flankeerden hem tijdens de huldiging op het ereschavot.

Haastrechtenaar Flo van der Vlist klasseerde zich als achtste. "Het is een leuk rondje, maar het is wel vijf keer hetzelfde," oordeelde Van der Vlist. "Op het laatste stuk had je de wind pal tegen. Dat maakte het vooral in de laatste ronde extra zwaar."

Wim Kroone

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK