Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Remco Schouten in actie tijdens de Ronde van Lekkerkerk in 2018.
• Remco Schouten in actie tijdens de Ronde van Lekkerkerk in 2018. (Foto: Stephan Tellier)

Remco Schouten gaat voor de zege in Lekkerkerk

  •   keer gelezen   Sport

AMMERSTOL/LEKKERKERK • De wielerronde van Lekkerkerk winnen op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, is voor de Ammerstolse eliterenner en marathonschaatser Remco Schouten het grote doel in de wielermaand mei.


Vorige week zondag reed de 24-jarige renner van het Gorcumse Jan van Arckel na een inspannend schaatsseizoen zijn eerste koers in het Brabantse Standdaarbuiten. Hij werd verrassend vijfde. Met elke vluchtpoging zat hij mee.

"Ik had hele goede benen en had geen enkele moeite om mij van voren te handhaven," blikt Schouten terug. "Achteraf heb ik natuurlijk niet zo slim gereden door zo met mijn krachten te smijten. In de eindsprint kwam ik snelheid tekort. Ik heb gelukkig nog de hele maand om meer souplesse te ontwikkelen."

Maximale
Al jaren staat voor de Ammerstollenaar, die 's winters vaak in Heerenveen verblijft, het wielrennen in het teken van het schaatsen. Nu het zo goed gaat, ambieert Remco Schouten, die als neosenior nationaal schaatskampioen op de marathon werd, ook een wielercarrière op de weg.

"Het zou zonde zijn om niet te proberen het maximale eruit te halen," zegt Schouten, die lid is van schaatstrainingsvereniging Lekstreek, zelfverzekerd. "Ik kan goed uit de voeten op geaccidenteerde parkoersen en in criteria kan ik voor de winst gaan. Een contract bij een grote wielerploeg zal er niet in zitten, maar met het clubteam van Jan van Arckel kan ik uitdagende wedstrijden rijden. Na dit seizoen richt ik me weer op het schaatsen."

Omafiets
De afgelopen drie jaar stond Remco Schouten onder contract bij de schaatsploeg Bouw en Techniek. Voor de komende winter zoekt hij nog een sterk schaatsteam. "Dat gaat wel lukken," zegt Schouten, die vooral op natuurijs goed uit de voeten kan. "Qua uitslagen was het niet mijn beste seizoen, maar ik voel dat ik steeds sterker word. In het schaatsen kan ik beslist nog stappen zetten. Ik maak nu veel kilometers op de weg. Tussendoor werk ik als fietsenmaker bij Slingerland Fietsen in Haastrecht. Dat werk vind ik veel leuker dan iets doen in de marketing, waarvoor ik gestudeerd heb. Het liefst sleutel ik aan racefietsen, maar een lekke band repareren van een omafiets hoort er ook bij. De werktijden kan ik in overleg afspreken met mijn werkgever Ad Slingerland, die zelf een fanatiek wielrenner is."

Vorig jaar sloot Schouten het wielerseizoen af met een overwinning in Oudewater. Dat smaakte naar meer. "In Lekkerkerk zal ik slimmer koersen dan afgelopen jaar, toen ik als tiende finishte," kijkt de allround sportman vooruit. "Als het me lukt om in de kopgroep te komen, zal ik me proberen te sparen tot de finale. Of dat scenario met al dat fanatieke Lekstreek-publiek langs de kant er in zit, is nog de vraag."

Wim Kroone

Robert van der Hek,
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5