Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Stolwijk in 2016 in actie tegen Gouderak, dat onlangs de overstap naar het zaterdagvoetbal maakte.
• Stolwijk in 2016 in actie tegen Gouderak, dat onlangs de overstap naar het zaterdagvoetbal maakte. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Stolwijk stapt over naar het zaterdagvoetbal

  •   626 keer gelezen   Sport

STOLWIJK • De kogel is door de kerk: zondagderdeklasser Stolwijk stapt met zijn eerste twee teams over naar het zaterdagvoetbal. 

Dit betekent dat de hoofdmacht, dat een goede kans maakt zich te handhaven in de derde klasse zondag, instroomt in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Het tweede elftal komt volgend seizoen uit in de reserve vierde klasse. 

Een tweede optie was om in het seizoen 2020/2021 de overstap te maken. Instroming in de derde klasse van het zaterdagvoetbal was dan mogelijk. 

Enquête
Een werkgroep bracht de afgelopen acht weken de mogelijkheden en behoeften van de dorpsclub in kaart. Uit een enquête bleek dat 63% van de ondervraagden koos voor een directe overstap. Tijdens de buitengewone ledenvergadering viel het besluit om niet langer te wachten. De lagere elftallen blijven op zondag voetballen. Het bestuur moet nu op zoek naar een nieuwe trainer. Geïnteresseerden kunnen zich melden.

Gewijzigd
VV Stolwijk sorteert hiermee voor op een gewijzigde competitieopzet van de KNVB. Komend seizoen verdwijnt de vierde klasse in het zondagvoetbal in West 2; het jaar daarop is de KNVB van plan ook de derde klasse in dit district te schrappen.

Haastrecht en Stolwijk spelen momenteel om lijfsbehoud in de derde klasse B laag.

Stolwijk wacht de afloop hiervan niet meer af en volgt de vele andere voormalige zondagclubs in de regio, die eerder de overstap naar de zaterdag maakten, zoals Ammerstol, Bergambacht, DCV, Dilettant, Gouderak, Lekkerkerk en Schoonhoven.

Wim Kroone
 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }