• Beide ploegen voor de aftrap.
• Beide ploegen voor de aftrap.

Spirit maakt alsnog het verschil tegen Lekkerkerk

Sportt 581 keer gelezen

OUDERKERK/LEKKERKERK • Spirit speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Lekkerkerk. Tegen de ploeg die strijdt tegen degradatie uit de derde klasse, kon Spirit pas laat in de wedstrijd het verschil maken. Het werd 4-0, waarbij de laatste drie doelpunten binnen vijf minuten in de slotfase vielen.

Na een kwartier spelen zette Ingmar Burema Spirit al op 1-0. Maar het Ouderkerkse publiek moest lang wachten op meer doelpunten. Spirit liet een veel te laag tempo zien en Lekkerkerk kon geen vuist maken. Kevin Verstappen, die door de blessure van Bastiaan Haasnoot en de vakantie van Max van Herk zijn debuut maakte in het eerste elftal van Spirit, werd nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Het hoogtepunt van de matige vriendschappelijke wedstrijd was de 2-0. Robbin Brouwer kreeg de bal op het middenveld. Hij ontdekte geen afspeelmogelijkheid en werd door Lekkerkerk ook niet aangepakt. De verdediger besloot de bal van ruim dertig meter op doel te schieten. Met succes, de bal verdween onhoudbaar voor ex-Spirit doelman Schiedon in de kruising.

Het doelpunt gaf Spirit even een opleving. Binnen drie minuten brachten Giorgio Getrouw en weer Robbin Brouwer de eindstand op het scorebord.

Zaterdag hervat Spirit de competitie tegen hekkensluiter SSS. Bij winst neemt de ploeg van Richard van Cappellen weer de vijfde plaats over van Hellevoetsluis. In verband met het aankomend 100-jarig jubileum speelde deze ploeg zaterdag al tegen Strijen (5-2) en zakte Spirit een plaatsje.

Rondom de wedstrijd Spirit-Lekkerkerk was er speciale aandacht voor de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard. Met deze 24-uurswandelestafette -op 29 juni in Lekkerkerk-, wordt geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Beide ploegen, inclusief scheidsrechter Arie Lingen, speelden met paarse veters (paars is de kleur van hoop). De organisatie was op Sportpark Ouderkerk aanwezig om deze loop extra onder de aandacht te brengen. Ook verkochten zij de paarse veters à 3 euro en gingen ze met een collectebus rond. Het werd een geslaagde actie: alle veters waren uitverkocht.

Inschrijven voor dit evenement kan op http://www.samenloopvoorhoop.nl/krimpenerwaard

Eric de Vendt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden