• Een foto uit de oude doos van Voy/Voleco.
• Een foto uit de oude doos van Voy/Voleco.

Jeugdige aanwas stimuleert jubilerend Voleco

Sport 540 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Wellicht was het recente huwelijksaanzoek van heren-1 speler John Geneuglijk, die tijdens de laatste wedstrijd van dames-1 door de knieën ging voor zijn vriendin Judith Verheul, typerend voor de familiesfeer bij Voleco.

De Ouderkerkse volleybalclub geeft prioriteit aan samenzijn en gezelligheid. Dan bloeit er wel eens iets op tussen de leden.

Diverse Ouderkerkse generaties staan al jaren geregistreerd op de ledenlijst. Voleco is een begrip in de gemeenschap, geven beide voorzitters Robert Goudriaan en Michel Spek aan. "We zijn tevreden over de continuïteit. De jeugdige aanwas stimuleert oud-volleybalsters om training te geven aan de jongste lichting. Het CMV-stappenplan en de ukken in de volleybalspeeltuin kunnen genoeg helpende handen gebruiken. En dat hebben we inmiddels aardig voor elkaar", zegt Goudriaan.

Vervolgens: "Het trainerskorps is op orde. Voleco is een stabiele vereniging met pakweg tweehonderd leden. Daarmee kun je de toekomst met vertrouwen tegemoet zien."

Feestelijk
Dat vooruitblikken van de beide bestuursleden gebeurt in een feestelijk jaar. De fusieclub telt gemakshalve de leeftijden van VOY (50 jaar) en Lekkerkerk (60) jaar bij elkaar op en dan kom je uit op een respectabele som van 110 jaar.

Dat gaat uiteraard gepaard met de nodige feestelijkheden later in de maand. "Een mooi moment om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Elke vereniging is afhankelijk van leden die hun vrije tijd opofferen en zich vaak wegcijferen om anderen, vooral jongeren, met plezier te kunnen laten sporten", zegt Spek. "Dat is de basis. Daarnaast probeer je het spel naar een hoger niveau te loodsen, omdat je dan nog meer geniet van je hobby."

Voleco kent een rijke historie van talentvolle meisjes die in de hoogste divisies opdoken. Van de voormalige speelsters, die nu voor Thor, Sliedrecht Sport en VCN Capelle uitkomen, had damestrainer William Hazenbroek met gemak een stoere eerste divisieselectie kunnen formeren. Dat deze ambitieuze doelstelling niet is gelukt, mag de pret niet drukken.

"De damestak is door de jaren heen een dankbare kweekvijver geweest voor sterkere clubs uit de buurt. Je mag talenten niet in de weg staan als ze voor een hoger doel gaan, want dat past bij hun kwaliteiten. Niettemin is de dameslijn van Voleco goed ontwikkeld en zouden we graag een zelfde route willen uitstippelen bij de jongens en de heren. Daar gaan we volgend seizoen nadrukkelijk mee aan de slag", aldus Goudriaan en Spek.

Maar eerst worden sport, spijzen, dranken en anekdotes gecombineerd tijdens de jubileumviering op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei. Op het programma staan diverse sport-, spel- en andere activiteiten.

"We kijken er verwachtingsvol naar uit", zeggen beide voorzitters. "Maar eerst de jubileumkrant afronden."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden