Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Den Otter in overleg over de juiste aanpak voor Dilettant tegen Lekkerkerk.
• Den Otter in overleg over de juiste aanpak voor Dilettant tegen Lekkerkerk. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

'Dick Advocaat van de Krimpenerwaard' staat Dilettant bij

  •   770 keer gelezen   Sport

KRIMPEN AAN DE LEK • Hij had nooit verwacht dat hij ooit nog als trainer in de dug-out zou zitten. Arie den Otter (72) borg in 2001 zijn trainingspak op, maar werd vorige week door het bestuur van Dilettant na het vertrek van hoofdtrainer Jan Verveer gevraagd om de honneurs waar te nemen.

"En dan zeg je geen 'nee' tegen zo'n verzoek. Het is een tijdelijke oplossing en ik doe het niet alleen. Djilmar Lawansuka neemt de veldtrainingen onder zijn hoede. Samen maken we de opstelling."

Den Otter vergelijkt zich besmuikt lachend met FC Utrecht-trainer Dick Advocaat, die eveneens op hoge leeftijd vooral gras wil ruiken en langs krijtlijnen wil banjeren. "Ik ben de Dick Advocaat van de Krimpenerwaard. Daar zie ik wel de lol van in. In voorgaande jaren trok ik er met mijn echtgenote in de lente met de caravan er op uit, maar we hebben 'm vorig jaar verkocht. Daarom heb ik nu alle tijd om me dienstbaar te maken. Dilettant was 18 jaar geleden mijn laatste club en ik maakte sinds augustus 2018 deel uit van de technische commissie. Ik beschik over de juiste papieren om als oefenmeester aan de slag te gaan. Dat diploma geldt nog steeds."

Het was een vreemde week voor Dilettant met aanstellingen van interim-trainers, gesprekken met nieuwe kandidaten, het opstappen van Richard Mank als technisch adviseur en overleg met de VVON over een eventuele afkoopsom voor de 'zieke' trainer Verveer.

Open wedstrijd
Je zou haast vergeten dat Dilettant de competitie nog moet afronden. Tegen buur Lekkerkerk werd het zaterdagmiddag 2-2 in een open wedstrijd, die werkelijk alle kanten op kon. Dilettant was in de beginfase en aan het slot de bovenliggende partij, maar had zomaar met een nederlaag van het veld kunnen stappen. Lekkerkerk-aanvaller Bart Sterrenburg had in de 67ste minuut de 3-1 op zijn schoen, maar twijfelde toen hij Dilettant-doelman Jeroen Bosman naderde. Hij schoot vervolgens te zacht in. "Ik had moeten scoren", gaf hij later toe. "Dan was Dilettant neer gegaan."

Dat gebeurde dus niet. Sterker nog, de Krimpenenaren kwamen door een vrije trap van Marnix van den Adel langszij: 2-2. Daarna was het alle hens aan dek voor Lekkerkerk. Doelman Robin Schiedon werd met hoge voorzetten bestookt en wist daar niet altijd goed raad mee. Hij kreeg in de slotminuut op de doellijn assistentie van Floyd Versluis, die zich voor de inzet van Dilettant-middenvelder Colin den Otter wierp. Wellicht had Dilettant met een nipte zege teveel gekregen, maar dichtbij de 2-3 waren de bezoekers zeer zeker.

De andere doelpunten kwamen op naam van Remco Mulders (Dilettant), Pim Molenaar (Lekkerkerk) en Jeffrey Altheer (Lekkerkerk).

De laatste speelt normaal gesproken met zijn vrienden in het vierde elftal, maar hij ging in op het verzoek van trainer Marc van der Zee om de selectie bij te staan. "Ik ben fit genoeg, maar ik heb bewust gekozen voor het vriendenteam."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }